Lovrenc na Pohorju

FOTO: Za lovrenške otroke pripravili številne počitniške aktivnosti, odziv je zelo dober

Damjan Veršič, 29.06.23 ob 03:35

Pretekli ponedeljek so v Lovrencu na Pohorju začeli s programom aktivnih počitnic, ki bodo trajale še ves naslednji mesec.

FOTO: Za lovrenške otroke pripravili številne počitniške aktivnosti, odziv je zelo dober

V Lovrencu na Pohorju so 26. junija začeli s programom tako imenovanih aktivnih počitnic, ki bodo trajale vse do 28. julija. Gre za organizirano preživljanje prostega časa, ki vključuje različne delavnice, na katerih otroci spoznavajo življenju v Lovrencu, se športno udejstvujejo, zabavajo, skratka kvalitetno družijo. Zaradi dobrih lanskoletnih izkušenj so se letos odločili, da bodo čas druženja podaljšali in na ta način k delavnicam vključili še počitniško varstvo za otroke.Delavnice, ki jih izvajajo lokalna društva, zavodi in posamezniki, so med 10. in 13. uro, ostalo je počitniško varstvo,” nam je povedal Miha Kraner. Vse stroške aktivnih počitnic pokriva Občina Lovrenc na Pohorju.

Zbirno mesto oziroma dnevna izhodiščna točka je v lovrenškem prireditvenem centru, kjer se udeleženci delavnic zbirajo ob 7. uri zjutraj in se nato odpravijo peš do lokacije dnevnih aktivnosti. Druženje traja do 16. ure, ko starši svoje otroke prevzamejo pred prireditvenim centrom.

Jutri bodo dan preživeli v družbi gasilcev

Že prvi dan je na aktivnostih sodelovalo 25 otrok, ki so v lokalni pekarnici Saint Lorenz postali burger majstri. V torek so dan začeli z igro in ga po zajtrku nadaljevali s sprehodom do čebelarskega doma, kjer so jih pričakali člani zeliščarskega krožka Srčna moč, včeraj so izvedli delavnico z lovrenškim čebelarskim društvom. Danes bodo otrokom člani Planinskega društva Lovrenc na Pohorju pokazali osnove plezanja v Puščavskem pruhu, v petek pa bodo dan preživeli na gasilskem poligonu v družbi gasilcev.

Z aktivnostmi bodo nadaljevali naslednji ponedeljek, 3. julija. Celoten program aktivnih počitnic objavljamo v nadaljevanju:

Ker so starši tako želeli, so dodali vsebine tudi za tedna med 3. in 14. julijem. “Vse tiste starše, ki ste prijavnice že oddali, prosimo, če lahko preverite, ali bi želeli, da vaš otrok obiskuje delavnice tudi v dodatnih terminih,” so sporočili.

Zaradi lažje organizacije prosijo, da izpolnjeno prijavnico z izjavo staršev oz. skrbnikov pošljete na elektronski naslov [email protected] ali jo oddate v tajništvu Občine Lovrenc na Pohorju, Spodnji trg 8, oz. jo vržete v nabiralnik, ki je nameščen pri zadnjem vhodu v občinske prostore. Prijavnico lahko oddate tudi ob prvem obisku aktivnosti. Udeležbo lahko sporočite še na tel. št.: 031 367 647 – Miha Kraner, kjer izveste vse informacije v zvezi z »aktivnimi počitnicami«.

Za otroke bosta na voljo tudi poletni planinski tabor in oratorij

Planinsko društvo Lovrenc na Pohorju prireja od 1. do 7. julija poletni planinski tabor Soriška planina 2023. Potekal bo pod vodstvom izkušenih vodnikov in mentorjev. Namenjen bo otrokom od 2. do 9. razreda, srednješolcem, družinam z majhnimi otroki in odraslim.

Župnija sv. Lovrenc na Pohorju pa organizira oratorij, ki bo potekal od 10. do 13. julija. Kot so zapisali, želijo animatorji župnije pod duhovnim vodstvom kaplana Simona Lamprehta tudi letos z oratorijem otrokom polepšati počitniški čas.