Ceste v Lovrencu pri Pohorju so poškodovane zaradi zalednih vod in poplavljanja reke Slepnice. Ponoči je v Občini Lovrenc na Pohorju in v bližini voda zalivala kleti, ceste in železniško progo. Več težav povzročajo tudi zemeljski plazovi.

Gasilci so imeli zelo naporno noč

Na Občini Lovrenc na Pohorju so sporočili, da se ponoči ceste utrpele poškodbe zaradi zalednih vod in poplavljanja reke Slepnice. Zato prosijo za previdnost in upoštevanje prometne signalizacije na cestah. Gasilci in pristojne službe so že aktivirane ter odpravljajo posledice poplav.

Še posebej vas prosimo, da ste previdni na cestah Slepnica-Hrastnikov vrh ter na cesti po Vuhredu, so še sporočili iz občine.

Gasilci so imeli že ponoči polne roke dela. Sodeč po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, so ob 23:15 v naselju Kumen v občini Lovrenc na Pohorju gasilci PGD Lovrenc na Pohorju s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta. To so storili še v vsaj enem objektu, izčrpali so tudi kleti dveh hiš, ki jih je poplavila voda. S prometno signalizacijo so zaprli cesto čez Vuhred, ker je neprevozna zaradi naplavin.

Foto: Občina Lovrenc na Pohorju

Ob 0.23 je v naselju Recenjak prav tako zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Gasilci PGD Lovrenc na Pohorju so s pomočjo delovnega stroja začasno očistili plaz in okolico hiše. Strokovne službe so pregledale plaz in izdale navodila za sanacijo, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Ker je bila možnost ponovnega plazenja, hiša ni primerna za bivanje, so stanovalce preselili na varno.

Nekaj dogodkov, povezanih s poplavljanjem in plazovi v Občini Lovrenc pri Pohorju in Radlje ob Dravi, še preiskujejo. 

Težave pa niso bile samo v Občini Lovrenc pri Pohorju, ampak tudi v njeni bližini. Ob 0.41 je v naselju Janževski vrh v občini Podvelka meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega in poslovnega objekta. Gasilci PGD Brezno Podvelka so vodo iz prostorov izčrpali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Ob 5.39 pa so v Vuhredu v občini Radlje ob Dravi zaradi zamašenega propusta meteorne vode zalile občinsko cesto in železniško progo v izmeri okoli 300 metrov. Posredovali so gasilci PGD Vuhred, dežurni delavci SŽ in občinski pogodbeni izvajalec z delovnimi stroji.