Lovrenc na Pohorju

FOTO: Lovrenc bo kmalu dobil nove in večje prostore zdravstvene postaje

Damjan Veršič, 25.08.23 ob 03:50

Za Lovrenčane pomembna investicija je že v zaključni fazi.

FOTO: Lovrenc bo kmalu dobil nove in večje prostore zdravstvene postaje

Eden izmed večjih letošnjih projektov v občini Lovrenc na Pohorju je gradnja prizidka k zdravstvenemu domu, ki mora biti zaključena do 30. septembra letos. Kot nam je povedal lovrenški župan Marko Rakovnik, dela potekajo v skladu s predvideno časovnico: “Izvajalci so že položili tlake, vgradili okna, izvedli inštalacije in estrihe, fasada je v zaključni fazi. Sledijo še fina dela.” Vrednost projekta je milijon 250 tisoč evrov, 250 tisočakov je primaknilo ministrstvo za zdravje, ostalo zagotavljajo iz občinskega proračuna.

V starem delu ostaja le zobozdravstvena ambulanta

Dozidan del je povezan z obstoječim objektom, ki je bil zgrajen v 60. letih. Župan pojasnjuje, da v starem delu stavbe ostaja zobozdravstvena ambulanta, vse ostalo bo v novem. “Izpraznjene prostore pa bomo namenili za drug namen, poleg tega so v starem delu še zasebna stanovanja. To je bil tudi eden izmed razlogov, da smo se odločili za dozidavo, saj so se na stopnišču srečevali bolniki in stanovalci.”

V novem delu zdravstvenega doma bodo prostori za dva zdravnika splošne medicine. Trenutno v občini deluje koncesionarka, ki dejavnost  deli s svojo naslednico. S tem je poskrbela, da zdravnik dolgoročno ostane v kraju. Novi prostori zdravstvenega doma bodo namenjeni tudi za laboratorij, ki ga do zdaj v Lovrencu ni bilo. Možno bo vzpostaviti fizioterapijo, interes je pokazal potencialni  koncesionar za storitev zobozdravstva.

V soboto bo slavnostna seja

Ob zaključku 30. Jezernikovih dni jutri, v soboto, 26. avgusta, ob 18. uri v kulturnem domu prirejajo slavnostno sejo, na kateri bodo podelili tudi občinska priznanja. Osrednja gostja bo Severa Gjurin, ki jo bo na kitari spremljal vrhunski kitarist Dejan Lapajna.