V Lovrencu na Pohorju so v sredo, 26. junija, začeli s programom aktivnih počitnic, v okviru katerih otrokom ponujajo organizirano preživljanje prostega časa. Tudi tokrat so se povezali prostovoljci, lokalna društva in zavodi ter pripravili pester nabor aktivnosti, ki bodo trajale do konca meseca julija. Podobno kot v lanskem letu otrokom od šestega leta starosti nudijo počitniško varstvo, ki se začne že ob 7. uri zjutraj, med 10. in 12. uro so dnevne počitniške delavnice, varstvo pa, če je potrebno, traja še do 16. ure popoldne. "Poskrbljeno je za zajtrk, malico in kosilo, v vmesnem času pa za igre in druženje," nam je povedal Miha Kraner. Starši imajo tako možnost, da otroka pripeljejo ob sedmih zjutraj in ga odpeljejo ob štirih popoldne. Zbirno mesto je v prireditvenem centru, z 8. julijem pa v prostorih lovrenške osnovne šole. 

Danes bodo spoznavali gozdno učno pot

Zeliščarski krožek Srčna moč je v sredo lovrenškem čebelarskem domu organiziral delavnico o zeliščih, včeraj je bila na isti lokaciji delavnica na temo čebel - kraljic narave, ki jo je pripravilo Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju. Danes (v petek, 28. junija) pa lahko skupaj z zavodom za gozdove spoznate gozdno učno pot Forški les v gozdu proti Ladejenku. 

Program aktivnih počitnic je brezplačen, v osnovi je namenjen lovrenškim otrokom. Stroške prehrane in prostovoljcev pokriva Občina Lovrenc na Pohorju. Še vedno so mogoče naknadne prijave. Več informacij na [email protected] 

Aktivne počitnice se bodo nadaljevale v ponedeljek, 1. julija, ko pekarna Saint Lorenz organizira delavnico z naslovom Naša mala slaščičarna 3.0. V torek se lahko na ekološki kmetiji Sadonik udeležite delavnice, na kateri boste spoznavali kmečka opravila, v sredo Lovska družina Puščava prireja v šolskem parku delavnico En dan med jagri 3.0, v četrtek bo na prireditvenem centru medgeneracijsko druženje z varovanci Zavoda Danica Lovrenc na Pohorju, v petek, 5. julija, pa se bodo Lovrenčani odpravili na kopanje v Športni park Ruše. 

V prostorih lovrenške osnovne šole bo v ponedeljek, 8. julija, delavnica na temo ročnih spretnosti s prijatelji iz Zavoda Rast Ruše, ki jo bo vodila Jana Kraner, v torek bo v večnamenski športni dvorani športni poligon v organizaciji šole, v sredo planinsko društvo organizira plezanje v Puščavskem pruhu. Mariborska knjižnica vabi v četrtek, 11. julija, v šolski park na delavnico V svetu pravljic in knjižnih junakov. V petek pa se lahko za en dan na gasilskem poligonu pridružite lovrenškim gasilcem. 

[[image_1_article_67503]]

Pestro bo tudi v tednu od 15. do 19. julija. V ponedeljek Turistično društvo Lovrenc organizira ogled lovrenških biserov, v torek boste v večnamenski športni dvorani  z namiznoteniško sekcijo DTV Partizan spoznavali osnove namiznega tenisa, v sredo pa Občina Lovrenc na Pohorju v prostorih kulturnega doma ali v šolski avli organizira karaoke. V četrtek se bodo v Lovrencu znova mudili prijatelji iz Zavoda Rast Ruše in v športni dvorani poskrbeli za napihljiva igrala, na kegljišču Urbanc pa bo v petek stezno kegljanje. 

In še zadnji teden v juliju. DTV Partizan v ponedeljek, 22. julija, prireja v večnamenski športni dvorani dan za odbojko, v torek bo v šolski gospodinjski učilnici palačinka party, v sredo pa bo Folklorno društvo Lovrenc na Pohorju v avli osnovne šole prikazalo ples naših dedkov in babic. V četrtek bo v prostorih kulturnega doma dan za kino, v petek, 26. julija, pa v avli osnovne šole disko zabava ob koncu delavnic in sladoledna pojedina. Zadnji dve aktivnosti organizira Občina Lovrenc na Pohorju.