V Lovrencu na Pohorju so se odločili, da bodo v času poletnih šolskih počitnic otrokom ponudili organizirano preživljanje prostega časa, ki so ga poimenovali aktivne počitnice. Skupaj z lokalnimi društvi, prostovoljci in zavodi bodo izvedli različne delavnice, na katerih bodo spoznavali življenje v Lovrencu, se športno udejstvovali, izvedeli kaj počno društva in zakaj so pomembna za kraj. Seveda bodo tudi kaj dobrega pojedli, obiskali skrite kotičke, predvsem pa se družili in v zabavnem vzdušju preživljali prosti čas.

Izkušnje iz lanskega leta so dobre

Delavnice bodo izvedli med 26. junijem in 28. julijem. Zbirno mesto oziroma dneva izhodiščna točka bo v lovrenškem prireditvenem centru, kjer se bodo udeleženci delavnic zbirali ob 7. uri zjutraj in se nato odpravili peš do lokacije dnevnih aktivnosti. Druženje bo trajalo do 16. ure, ko bodo starši svoje otroke prevzeli pred prireditvenim centrom. Otroci naj bodo primerno obuti (športni copati ali pohodni čevlji) in oblečeni. S seboj naj imajo majhen nahrbtnik, bidon z vodo, vetrovko ali dežnik ter dodatno majico in par nogavic. V primeru aktivnosti v zaprtih prostorih (VŠD, šola) bodo otroci bosi. Malica bo organizirana s strani Občine Lovrenc na Pohorju, delavnice bodo izvajali prostovoljci.

Zaradi lažje organizacije prosijo, da izpolnjeno prijavnico z izjavo staršev oz. skrbnikov pošljete na elektronski naslov [email protected] ali jo oddate v tajništvu Občine Lovrenc na Pohorju, Spodnji trg 8, oz. jo vržete v nabiralnik, ki je nameščen pri zadnjem vhodu v občinske prostore. Prijavnico lahko oddate tudi ob prvem obisku aktivnosti. Udeležbo lahko sporočite še na tel. št.: 031 367 647 – Miha Kraner, kjer izveste vse informacije v zvezi z »aktivnimi počitnicami«.

Aktivne počitnice v Lovrencu na Pohorju letos organizirajo drugič. Lanskoletne izkušnje s počitniškimi delavnicami, na katerih je sodelovalo okoli 20 otrok, so dobre, nam je povedal Miha Kraner, in dodal, da so se letos odločili, da bodo čas druženja podaljšali in na ta način k delavnicam vključili še počitniško varstvo za otroke. “Delavnice, ki jih bodo izvajala lokalna društva, zavodi in posamezniki, bodo med 10. in 13. uro, ostalo je počitniško varstvo.” 

Stroške aktivnih počitnic (hrana, mentorji, …) bo pokrila Občina Lovrenc na Pohorju, staršem otrok ne bo potrebno plačati nič.

Za otroke bosta na voljo tudi poletni planinski tabor in oratorij

Planinsko društvo Lovrenc na Pohorju prireja od 1. do 7. julija poletni planinski tabor Soriška planina 2023. Potekal bo pod vodstvom izkušenih vodnikov in mentorjev. Namenjen bo otrokom od 2. do 9. razreda, srednješolcem, družinam z majhnimi otroki in odraslim.

Župnija sv. Lovrenc na Pohorju pa organizira oratorij, ki bo potekal od 10. do 13. julija. Kot so zapisali, želijo animatorji župnije pod duhovnim vodstvom kaplana Simona Lamprehta tudi letos z oratorijem otrokom polepšati počitniški čas.