Enaindvajset otrok je uživalo v družbi legendarnega pevca, naučili so se celo refren njegove znane pesmi.

Pred dnevi je vrtec v Spodnji Kungoti obiskal legendarni Alfi Nipič. Pri tem je posebej zanimivo ozadje njegovega obiska. V igralnico ga je povabil štiriletni Noel Ragolič, ki je zelo glasbeno nadarjen in zna na pamet številne slovenske pesmi, ne le Alfijevih, ampak tudi Avsenikove in številne druge. “Ko je bil Alfijev prihod potrjen, smo se začeli z otroki pogovarjati o slovenski narodnozabavni glasbi. Pri tem smo si pomagali z ogledi starejših videospotov, preko katerih smo spoznali instrumente, ki jih uporabljajo v tej glasbeni zvrsti, značilne plese in podobno. Spoznali smo tudi Alfija Nipiča, njegovo delovanje pri Avsenikih, potovanja po vsem svetu, … Naučili smo se refren njegove pesmi Slovenija, odkod lepote tvoje,” nam je povedala vzgojiteljica Anita Punčuh. V nadaljevanju so mu otroci zapeli tri pesmi (Kukavica, vrtčevska himna in Ropotulja), ki so se jih naučili za četrtkovo območno srečanje vrtčevskih pevskih zborov v Pernici.  Noel je pri tem prevzel vlogo dirigenta. Alfi je njihov nastop ocenil kot zelo dober, otroci pa so mu zastavili cel kup vprašanj, vezanih na njegov glasbeni okus, najljubše kraje po svetu, otroštvo, … Spregovorili so tudi o narodni noši.

In kakšen je pomen takšnih obiskov za vrtčevske otroke? “Nuja je, da se že otroci v vrtcu seznanijo z različnimi zvrstmi glasbe, med katerimi mora biti tudi narodnozabavna, saj se otroci z njo srečujejo zelo poredko. Zdi se mi pomembno, da imajo otroci možnost spoznati vse žanre kulture; od pevcev, igralcev, slikarjev in drugih umetnikov.” V igralnici je sicer 21 otrok, starih od štiri do šest let.

“Se mi zdi prav, da se že pri majhnih otrocih promovira naša slovenska glasba, glasba naša domovine, in ne tuja, ki jo velikokrat preveč slišimo po naših radijskih postajah. Če to primerjam s katerokoli drugo državo po Evropi, smo vajenci, kar se tega tiče,” pa nam je povedal Alfi Nipič.