Ne zamudite letošnjega kulinaričnega vrhunca v štajerski prestolnici. Tudi letos Zavod za turizem Maribor pripravlja nepozabno doživetje, v družbi 150 gostov se boste lahko predajali kulinaričnim užitkom za kar 70 metrov dolgo mizo, ki se bo raztezala pod znamenito mariborsko Kalvarijo, na dogodku bo streglo 80 dijakov in študentov.
Jedi iz lokalno pridelanih sestavin
Na dogodku bosta sodelovala vrhunska slovenska chefa, ki bosta s pomočjo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in študentov Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor pripravljala izvrstne jedi iz svežih in lokalno pridelanih sestavin. Jedilnik bo vključeval tradicionalno slovensko kot tudi sodobno kuhinjo (na izbiro je mesni ali brezmesni meni z ribo), zaokrožila pa ga bodo najboljša lokalna vina.
Prireditev se bo odvila, 1. junija, ob 18. uri, na edinstvenem prizorišču ob vinogradu potomk najstarejše trte sveta, pod znamenito mariborsko Kalvarijo. Cena večerja, če si sedež za mizo rezervirate pred prvim majem je 110 evrov na osebo, po prvem maju pa 135 evrov na osebo. Za to ceno boste svoje borbončiče lahko razvajali s pozdravom iz kuhinje in vinskim pozdravom, nato bo sledila večerja s 5-hodnim menijem z vinsko spremljavo.