Po mokrem začetku junija, bomo na poletno vreme in višje temperature morali še počakati. Kot je za nas pojasnil dežurni prognostik na Arsu Brane Gregorčič, je danes sicer verjetnost padavin na Štajerskem relativno majhna. Jutri pa bo nekoliko večja. Nestanovitno vreme bo vztrajalo vse do vključno konca tedna.

“Mogoče bo začetek prihodnjega tedna prinesel nekoliko bolj stabilno vreme. Drugače pa bodo plohe vztrajale vse do konca tedna. Prav danes je njihova verjetnost še najmanjša,” je pojasnil meteorolog. Kot kaže bodo ljubitelji poletja morali še malo počakati. Vsaj 10 do 14 dni ne bo nobene resne vročine. “Temperature se bodo gibale okoli 24 do 25 stopinj Celzija.”

Poleti bodo pogoste nevihte

Napoved AccuWeather medtem za naše območje navaja, da lahko pričakujemo pogostejše nevihte. Poletna napoved za Evropo poudarja območje od severne Francije do Nemčije, Poljske in balkanskih držav kot najverjetnejši koridor, ki se bo soočil s pogostejšimi padavinami in morda celo hudim vremenom v primerjavi s preostalim delom celine. Tudi za Slovenijo je napovedano, da bodo nevihte pogoste, sploh na vzhodu države pa bodo lahko tudi močnejše.

Prva polovica junija bo sicer skoraj zagotovo pod povprečjem zadnjih let.