Škorpijoni so nenasitni, biki so pravi pohotneži, tudi lev o seksu razmišlja 24 ur na dan. Tehtnica je odvisna od ljubezni.

Spolno abstinenco lahko doživijo ne le tisti, ki so samski, temveč tudi tisti, ki so v zvezi. Ta pa ima na določena astrološka znamenja drugačen učinek. Nekateri zaradi tega ne trpijo drugim se to pozna v vedenju, saj lahko postanejo brezvoljni in celo agresivni.
 
Kako vi preživljate »sušne« dneve?
 
Oven
 
Ovni so veliki odvisniki od seksa. Svojo seksualno željo težko nadzorujejo in slabo prenašajo tudi krajša obdobja abstinence. V tem obdobju so tečni in živčni. Velikokrat najdejo tolažbo v erotičnih revijah in pornografskih filmih. Ko izgubijo kontrolo, hitro padejo v skušnjavo. Takrat njihov pristop ni niti malo taktičen, niti romantičen. Potencialnemu partnerju bodo takoj dali do znanja, da jih zanima le seks.
 
Bik
 
Biki so pravi pohotneži, vendar vrhunec spolnih želja dosežejo le kadar so v igri tudi čustva. To je razlog, da lahko uspešno kontrolirajo svojo seksualno energijo. A daljša obdobja brez spolnosti so za njih ogrožajoča. Uteho največkrat poiščejo v prehrani ali v erotičnih revijah, ki mu zapolnijo občutek praznine. Samski radi osvajajo, svojo strast pa pokažejo šele v postelji.
 
Dvojčka
 
Dvojčki so radovedni in obožujejo seks, če se naveličajo spolnega partnerja ga hitro menjajo. Seks jim je zelo pomemben, če ne seksajo se težko osredotočajo na vsakodnevne obveznosti. Samski si zato hitro poiščejo žrtve, da jih lahko odpeljejo v svojo spalnico. Nimajo potrpljenja za dolga osvajanja, zato uporabljajo različne trike. So zelo dobri igralci in znajo biti prepričljivi, ko želijo seks. Ko dobijo kar želijo,
pa se podajo naprej, čeprav so obljubljali odnos, ki bo polen ljubezni.
 
Rak
 
Romantični rak je zelo erotično bitje in nima velike potrebe po seksu. Četudi so brez seksa, si ne bodo poiskali partnerja samo za to. Raje čakajo, da najdejo pravega partnerja in pravo ljubezen. Seks povezujejo le s pristnimi čustvi. Če so nezadovoljni to izrazijo tako, da padejo v depresijo in se umaknejo. Čez čas lahko celo izgubijo zanimanje za seks. Veliko rakov živi v svetu erotičnih fantazij, s katerimi nadomeščajo resnično spolno življenje.
 
Lev
 
Pohotni lev o seksu razmišlja 24 ur na dan. V seksu resnično uživajo, z njim si celo hranijo ego. Ko je vzdržen postane nervozen in nagnjen k verbalnim spopadom. Radi se pohvalijo s svojimi seksualnimi izkušnjami in številom partnerjev. Vedno poudarjajo, da so odlični v postelji in obljubljajo nepozabne trenutke. Obdobje brez seksa skrbno skrivajo, saj si želijo, da bi bili v očeh drugih uspešni ljubimci, ki s tem nimajo problemov.
 
 
 
Devica
 
Osebe rojene v znamenju device dajejo sicer zelo hladen vtis, da jih seks ne zanima. V resnici si zelo želijo nežnosti in »cartanja«, spolno abstinenco pa težko prenašajo. Zaradi pomanjkanja spolnosti so lahko neprijetni za okolje, zato lahko izbruhnejo.  Pomanjkanje spolnosti namestijo z delom. Če so v zvezi v kateri ne dobijo dovolj seksa, se lahko čustva hitro ohladijo in seks poiščejo drugod.
 
Tehtnica
 
Tehnica ni odvisna od seksa, temveč od ljubezni. So romantične osebe, njihova težava pa je, da  ljubezen in seks pogosto mešajo. Daljša obdobja osamljenosti in spolne abstinence ne prenašajo dobro,
zato jih to lahko vodi v varanje. So večni zapeljivci, s svojim šarmom in spolnimi aktivnostmi pogosto hranijo svoj ego in iščejo potrditev v drugih.
 
Škorpijon
 
Škorpijoni so nenasitni in pomanjkanja seksa ne prenesejo. Potrebujejo potešitev, svoje potrebe želijo zadovoljiti čim več krat in čim pogosteje. V nasprotnem primeru izgubijo samokontrolo. S seksom lahko postanejo obsedeni celo do te mere, da postanejo do svojega partnerja nasilni in vsiljivi. Kadar osvajajo, delajo tako dolgo, dokler tarča ne podleže njihovim čarom. Če ne gre drugače, si poiščejo partnerko za seks.
 
Strelec
 
Temperamentni strelec ljubi seks na vse načine, a od njega ni odvisen. Z veseljem bodo sprejeli povabilo na seks za eno noč, a to izkušnjo bodo hitro pozabili. Abstinenco dobro prenašajo in je za njih normalna tako kot reden seks. Je spontan in zna dobro nadzorovati spolno željo, to raje preusmerijo v šport, zabavo ali rekreacijo. So dobri v osvajanju nasprotnega spola.
 
Kozorog
 
Kozorogi so poznani kot ljudje z izrazito samokontrolo in zato uspešno prekrivajo spolno abstinenco. So zelo strastni in izbirčni, kadar izbirajo med partnerji. Njihovo spolno življenje je odvisno od tega kako močno jih privlači partner. Obdobje brez seksa prenašajo veliko bolje kot druga astrološka znamenja. Brez seksa lahko zdržijo več mesecev, pa to ne bo vplivalo na njihovo obnašanje.
 
Vodnar
 
Vodnarji niso od ničesar tako odvisni, kot od seksa, kljub temu pa so lahko dolgo brez. Brez zadržka priznajo kako dolgo niso bili seksualno aktivni, saj to jemljejo kot nekaj naravnega. Svoje »sušne« dneve zapolnijo z zabavo s prijatelji ali s hobiji. Tudi, ko so dolgo brez, niso nestrpni pri osvajanju. Lahek plen za njih ni dovolj velik izziv. Ne glede na to, kako dolgo bo njihovo osvajanje trajalo, si želijo pridobiti nekoga, ki jim je dejansko všeč.
 
Ribi
 
Ribe so pogosto žrtev svojih globokih občutkov. So zelo romantični, kar vpliva na njihovo življenje in prav tako na spolne odnose. Ker ne ločijo seksa od ljubezni, so vedno zaljubljene v tistega, s katerim delijo postelje. Niso odvisni, temveč posamezniki, ki imajo neizmerno potrebo po tem, da so ljubljeni. Spolno abstinenco si razlagajo kot ohlajanje partnerja, zato zaradi tega večkrat jočejo. Samske ribe veliko časa namenijo iskanju partnerja.