Avtomobil z ustrezno snemalno opremo in sprehajalec z nahrbtnikom sta s snemanjem tokrat začela v torek.

Ameriški velikan Google bo aplikacijo Google Zemljevidi za območje Slovenije posodobil s posnetki, ki jih bosta posnela avtomobil z ustrezno snemalno opremo za Google Street View in pohodnik z nahrbtnikom Street View Trekker. Slednji se bo s snemalnim nahrbtnikom sprehajal po območjih za pešce v Ljubljani in Mariboru. Googlov avtomobil in sprehajalec pa sta s snemanjem tokrat začela v torek.

Raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke

Aplikacija Google Street View (Ulični pogled), ki je na voljo znotraj Googlove aplikacije za zemljevide, uporabnikom omogoča raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Storitev pokriva številne države, uporabnikom pa so na voljo tudi tematske vsebine zanimivih krajev, na primer posnetki Galapaških otokov ali znanstvenih postaj na Antarktiki.

Dostop do fotografij je možen od začetka leta 2014

Prvo snemanje v Sloveniji so avtomobili z Googlovimi logotipi in nameščenimi kamerami izvedli poleti 2013. Snemanje je takrat trajalo tri mesece, dostop do fotografij pa je možen od začetka leta 2014. Tudi po Sloveniji se je že sprehajal pohodnik s snemalnim nahrbtnikom, ki je posnel območja za pešce v večjih mestih, kot tudi druge kraje, vključno s Triglavskim narodnim parkom in Goriškimi brdi.