Lokalno

FOTO: Zaradi neurij v zadnjih dneh brez elektrike 44.000 odjemalcev

Uredništvo , 26.07.23 ob 16:51

Škode na električnem omrežju zelo kompleksne in posledično tudi zelo nevarne zato na Elektro Maribor prosijo uporabnike za strpnost.

FOTO: Zaradi neurij v zadnjih dneh brez elektrike 44.000 odjemalcev

Močne nevihte z vetrom, ki so v zadnjih dneh zajele severovzhodni del Slovenije, so na celotnem oskrbnem območju družbe Elektro Maribor povzročile okvare električnega omrežja tako na srednje napetostnem kot tudi na nizko napetostnem omrežju

Razmere so bile zelo hude, saj je bilo kar 44.000 odjemalcev brez oskrbe z električno energijo. Danes ob 14.00 uri je še okoli 800 odjemalcev brez napajanja z električno energijo.

S preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev sodelavci Elektra Maribor skušajo zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo.

Če ne bo nepredvidenih vremenskih dogodkov, planiramo okvare, ki so na srednje napetostnem omrežju, danes odpraviti. Na nizko napetostnem omrežju bo za odpravo okvar potrebno nekoliko več časa,” so sporočili iz Elektra Maribor.

Ker so škode na električnem omrežju zelo kompleksne in posledično tudi zelo nevarne (veliko podrtih dreves na električno omrežje in veliko podrtih stojnih mest), še enkrat prosijo uporabnike za strpnost, da lahko monterji opravijo svoje delo ustrezno kvalitetno in predvsem brez kakršnih koli nesreč.

Družba je zagotovila ves razpoložljiv kader. Prav tako smo dodatno angažirali tudi vse možne zunanje izvajalce, ki so bili pripravljeni priskočiti na pomoč.

O izpadih in okvarah na omrežju so obvestili tako lokalne skupnosti, Center za obveščanje in civilno zaščito. Prav tako so vsa obvestila objavljena tudi na njihovi spletni strani.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost se v Elektro Maribor zavedajo pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo in vseh nevšečnosti, ki jih prekinitev napajanja z električno energijo prinese s seboj. Uporabnike pa prosijo za razumevanje in pozivajo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo.