Glavni trg v Mariboru je dober mesec krasila čudovita božična vasica, na kateri so tudi letos Mariborčani in Mariborčanke začutili praznični utrip svojega mesta. Na Glavnem trgu je potekala, zdaj že tradicionalna, božična tržnica z bogatim darilnim programom, gostinska in kulinarična ponudba je vabila na Trg Leona Štuklja, ki je v drugi polovici decembra gostil tudi koncerte, svoja vrata pa je odprl tudi Festival Vilinsko mesto, ki je gostil najmlajše obiskovalce.

S prižigom lučk 30.11. se je tudi uradno otvoril Čarobni Maribor. Zdaj pa se praznično vzdušje počasi poslavlja. Začela so se namreč dela, s katerimi bodo s prizorišč v Mariboru v naslednjih dneh ''pospravili'' vasico, kolo in ostale znake praznovanj. 

Poslovilo se bo tudi panoramsko kolo

Glavni trg je krasilo tudi veliko panoramsko kolo. Družba Mestne nepremičnine iz Skupine JHMB je na razpis za panoramsko kolo prejela eno ponudbo, ki je ustrezala razpisnim pogojem. 

Kolo je bilo veliko 33 metrov, kar pomeni, da je bilo večje kot predlani. “Upravljal ga bo ponudnik sam. Kolo se bo zavrtelo na dan prižiga lučk, to je 30. novembra. Ponudnik bo v dogovoru z Mestno občino Maribor zagotovil tudi 100 voženj, ki jih bomo podarili ranljivim skupinam otrok v mestu,” so nam v začetku decembra zaupali pri Skupini JHMB.

Dodali so še, da je bil predlanski odziv obiskovalcev Božične tržnice na panoramsko kolo zelo dober, saj je bilo zanimivo tako otrokom kot odraslim, ki so se z veseljem popeljali na njem.

*Foto: Borut Ambrožič