Občina Šentilj je včeraj na starem mejnem prehodu skupaj s partnerji odprla regionalno turistično središče

Občina Šentilj je včeraj, 8. junija, skupaj s projektnimi partnerji Zavodom za turizem Maribor – Pohorje, Občino Goričan iz Hrvaške in Turističko zajednico Međimurske županije, odprla Regionalno turistično središče na starem mejnem prehodu.

Foto: Občina Šentilj

Projekt »Prebujanje« za novo Regionalno turistično središče so skupaj s partnerji prijavili na razpis INTERREG SI – HR 2014 – 2020. Vrednost projekta znaša nekaj manj kot milijon evrov, od tega bo s strani Evrope pridobljenih 85 odstotkov nepovratnih sredstev. Občina Šentilj je od tega pridobila slabega pol milijona evrov. Projekt Prebujanje ima za občino Šentilj in razvoj trajnostnega turizma že od vsega začetka velik pomen. Izvajanje aktivnosti skozi projekt je bilo razdeljeno na štiri obdobja, letos poleti pa se izteče zadnje obdobje.

Uredili keltsko pot z energijskimi točkami

V okviru evropskega projekta so poleg vzpostavitve regionalnega turističnega središča na starem mejnem prehodu Šentilj v njegovi bližini uredili še staro keltsko pot z energijskimi točkami in zagotovili promocijo območja in trženje novih turističnih vsebin.

Foto: Občina Šentilj

V namen predstavitve dosežke projekta Prebujanje/ Buđenje širši javnosti, je včeraj potekal celodnevni festival – KUL FEST 2019, ki je vključeval otvoritev Regionalnega turističnega središča – RTS, na starem mejnem prehodu Šentilj, predstavitev in voden sprehod po urejeni keltski poti Bold. Poleg tega so pripravili delavnice in animacije za najmlajše na trgu Zgornja Velka in večerni koncert skupine Jeannette in kantavtorja Zorana Predina na letnem odru na Zgornji Velki.