V središču Svete Trojice v Slovenskih goricah je na ogled božična zgodba na prostem.

Središče Svete Trojice v Slovenskih goricah se je spremenilo v jaslice na prostem. Če so v obdobju pred corono jaslice postavljali v samostansko klet oziroma Razstavno protokolarni center sv. Martina, so zaradi veljavnih ukrepov tokrat predstavili božično zgodbo na prostem. Velika večina elementov je že postavljenih, nekateri bodo še v prihodnjih dneh.

Ob jaslicah, postavljenih v veliko kroglo, je na ogled še marsikaj drugega

Še posebej izstopa velik božični okrasek, ki je postavljen ob spomeniku padlim žrtvam druge svetovne vojne, tik ob občinski zgradbi. V izdelavo velike krogle in figuric je veliko prostovoljnega dela vložila družina Ferlinc iz Svete Trojice.

“Že pred časom sem sam izdelal majhne jaslice v leseni krogli. Ko je to videl župan, je predlagal, da bi naredili veliko kroglo in vanje postavili jaslične figure. Obljubil sem, da bom to naredil. Krogla, ki ima premer kar tri metre, je izdelana iz aluminijastih cevi, ki so jih sponzorsko upognili v podjetju Klemont, poskrbeli pa so tudi za konzolo in podstavek. V notranjosti krogle je postavljena sveta družina s tremi živalmi, izdelana iz pur material. Živalske figure je izdelala moja žena Ivanka, v neposredni bližini so postavljene tudi ovčke, sveti trije kralji in pastir, ki pa ga je izdelala gospa Žitnik,” nam je povedal izučeni mizar Franc Ferlinc.

Ker so na veliki krogli nameščene lučke, še prav posebej izstopa v temi. Sicer pa so se v izdelavo božične zgodbe na prostem aktivno vključila tudi naselja v trojiški občini, ki so ob tej priložnosti stopila skupaj in združila moči. Tako je na hribu pod samostanom že postavljen kozolec z domiselnimi figurami, v izdelavi je mlin s potokom, prav tako že stoji hlevček s pastirji in ovcami, kjer bodo 26. decembra od 18.00 ure dalje uprizorili žive jaslice.