Zvečer in ponoči bo v vzhodni Sloveniji tudi po nižinah rahlo snežilo, a bodo padavine do jutra že večinoma ponehale. Kot napovedujejo meteorologi na neurje.si, bo zvečer oz. v noči na sredo na severu in severovzhodu (Koroška, Prekmurje) postopoma dež pričel prehajat v sneg. Do jutra lahko tako predvsem na skrajnem severovzhodu ter v nekaterih višjih legah snežna odeja znaša med 5 in 10 cm (novozapadli sneg). Nekaj snežink lahko nastane tudi v višjih legah Dolenjske ter Notranjske, drugod pa meteorologi sneženja ne pričakujejo, saj bo ponoči kljub negativnim temperaturam glavnina padavin že potovala vzhodneje.

Meteorologi na neurje.si so pripravili zemljevid, ki prikazuje napoved novozapadlega snega v določenem obdobju. Z aktualnimi informacijami si ga lahko ogleadate tukaj.

Za konec tedna se bo ogrelo

Sledilo bo nekaj turobnih in hladnih, a večinoma suhih dni. Ob koncu tega in na začetku prihodnjega tedna pa se bo občutno ogrelo. Otoplitev bo izrazitejša v višjih legah, kjer bodo temperature lokalno presegle 10 stopinj Celzija, medtem napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.

Občutno toplejši zrak bo lahko v prvi polovici prihodnjega tedna z jugozahodnim vetrom segel tudi v nekatere nižine. V bolj prevetrenih krajih se lahko ogreje do 15 stopinj Celzija, medtem ko bo v zatišnih legah ostalo razmeroma hladno s temperaturami malo nad ničlo.