Štajersko so zajele nevihte. Po naših informacijah so huda neurja s točo udarila na območju Lenarta, kot navajajo na vremenarskem portalu Ciklon.si je huda toča padala tudi na območju Svetega Jurija ob Ščavnici in Gornje Radgone. Večja toča naj bi povzročila ogromno škode.

ARSO je sicer za Podravje vklopil vijoličast alarm za točo, na Meteoinfo pa so opozarjali, da bo najhuje na Štajerskem in v Prekmurju.

Neurja s silovitimi nalivi, močnim vetrom in točo so tako zajela Štajersko in Prekmurje.

Tudi jutri bo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami

Zvečer se bo vreme umirilo. Ponoči se bo delno razjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah in v mraziščih na Notranjskem okoli 9, drugod od 11 do 17 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C. Krajevne padavine se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo malo verjetne. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, napoveduje ARSO.