Na dogodku so se družili tetoverji, ki so med seboj izmenjevali izkušnje ter med obiskovalci širili ljubezen do tetoviranja, hkrati je potekala tudi potekala tudi licitacija slik umetnikov tetoviranja. Za otroke v vrtcu Korena so iztržili 2730 evrov.

Izkupiček od Vurberškega pika je bil tudi letos namenjen pomoči potrebnim otrokom iz občine Duplek. “Denar bomo razdelili med vse tamkajšnje vrtce.” Dogodka se je udeležil tudi dupleški župan Mitja Horvat, “Všeč mi je, da imamo na Vurberškem gradu širok spekter prireditev, hkrati pa je ta prireditev tudi dobrodelna in to je tista doda vrednost iz vidika občine,” je na dogodku povedal Horvat.

Začetki segajo v leto 2018

Začetki pika segajo v leto 2018, ko sta tetoverja Mario Muster in Rok Kunkič organizirala dobrodelno licitacijo slik v stilu tetovaž. Vrhunec te dražbe je predstavljala slika Jožeta Hariha, ki je bila podarjena za pomoč mladi mamici z otrokom. Z vsakim letom je pik postajal večji in bolj prepoznaven. In vsako leto se je zbralo vse več denarja za pomoči potrebne ljudi.