Lokalno

FOTO: Slovenija dobila prvo gozdarsko kraljico

Uredništvo , 28.08.23 ob 09:09

20-letna Andreja Vidmar si je včeraj v Gornji Radgoni nadela gozdarsko krono.

FOTO: Slovenija dobila prvo gozdarsko kraljico

Včerajšnja nedelja je na sejmišče Pomurskega sejma v Gornjo Radgono privabila ogromno obiskovalcev. Na sejmu Agra, 61. mednarodnem kmetijsko živilskem sejmu, je bil dan čebelarjev, dan gozdarjev in gozda, dan podeželske mladine, dan kmetijske tehnike, dan rejcev avtohtonih pasem živali in dan Semenarne.

Med vsemi nedeljskimi dogodki izstopa kronanje prve gozdarske kraljice Slovenije. Ta naziv je prejela 20-letna študentka Andreja Vidmar iz Podplešivice pri Ljubljani. Po kronanju je povedala, da bo njeno poslanstvo pomembnost širjenja trajnostnega ukvarjanja z gozdovi in sodelovanje tako z gozdarji kot kmeti in drugimi lastniki gozdov. Gozd ji pomeni prostor za sprostitev, za delo in povezovanje z družino. O leseni palici, ki jo loči od drugih kraljic, pa je dejala, da predstavlja surovino, ki jo dobimo v gozdu in nas spremlja na vseh poteh od začetka do konca. “Vsak dan se soočate z izzivi, odločitvami, ki vplivajo na zdravje, raznolikost in prihodnost naših gozdov. Živimo v času, ko je trajnostno ravnanje postalo ključno za ohranjanje našega planeta,” še pravi prva gozdarska kraljica.

FOTO: Pomurski sejem

Kronanje je organiziral Pišek – vitli Krpan v sodelovanju z Zvezo lastnikov gozdov Slovenije in Zavodom za gozdove Slovenije. Po vinski, mlečni, medeni, … kraljici smo tako dobili še gozdarsko. Sejem  Agra si sicer lahko ogledate še vključno do četrtka, vsak dan med 9. in 18. uro.

FOTO: Pomurski sejem