Lokalno

FOTO: Skoraj sto starodobnikov se je zapeljalo skozi Maribor

Damjan Veršič, 19.08.23 ob 17:22

Veteran klub Maribor danes organizira mednarodno srečanje in tekmovanje starodobnih motornih vozil Štajerska 2023.

FOTO: Skoraj sto starodobnikov se je zapeljalo skozi Maribor

Konjeniški center Hipodrom Kamnica Maribor danes organizira dan hipodroma in gosti srečanje starodobnih vozil, ki poteka pod okriljem Veteran kluba Maribor, najstarejšega kluba ljubiteljev strodobnikov v Sloveniji.

34. mednarodno srečanje in tekmovanje za pokal Zveze SVS starodobnih motornih vozil Štajerska 2023 se je začelo v jutranjih urah, ko se je na hipodromu v Kamnici zbralo 89 starodobnih vozil oziroma skupaj 160 udeležencev. Ti so prišli iz vse Slovenije, od Kopra do Murske Sobote, dva oldtimerja tudi s sosednje Hrvaške. Ob startu relija so opravili prvo spretnostno preizkušnjo, imenovano idealna sredina. Od tam so se zapeljali preko Koroškega mostu skozi Maribor do trgovskega centra v Bohovi, kjer so opravili glavne spretnostne preizkušnje. S tem se je tekmovalni del dogodka, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze starodobnih vozil, zaključil. Sledila je panoramska vožnja v smeri Dogoš, Dupleka, Vurberka do Ptuja, kjer so si lastniki oldtimerjev ogledali muzejske zbirke ptujskega gradu. Vožnjo so potem nadaljevali v smeri Stojncev, Muretincev, Male vasi, Formina do ceste Ptuj – Ormož. Po kosilu v Cvetkovcih so se vrnili v Maribor skozi Gorišnico, Spuhljo, preko starega mostu na Ptuju v smeri Hajdine, Starš in Miklavža.

Cilj prireditve je ponovno na Konjeniškem centru Hipodrom Kamnica, kjer bodo med drugim podelili pokale za najbolje uvrščene voznike starodobnih vozil, ki so razdeljena v več kategorij in po letnikih. Na hipodromu si bo starodobnike mogoče ogledati od 17. ure dalje, organizatorji pa za obiskovalce pripravljajo še animacijo in program za otroke, na voljo so igrala, poslikave obraza, jahanje konjev. Med vsemi, ki bodo jezdili konje, bodo izžrebali nekoga, ki mu bodo podarili čisto pravega ponija. Za zabavo bo poskrbel Vili Resnik.