Projekt ureditve plezalne stene na Športno rekreacijskem centru Polena v Lenartu, ki bo poimenovana po Tadeju Golobu, slovenskem pisatelju, novinarju, kolumnistu in alpinistu, je zaključen. Gre za samostoječi balvan višine do 4,5 metrov z različnimi nakloni previsa, s klasičnimi in sodobnimi diagonalnimi prehodi med različnimi nakloni. Stena z 90 kvadratnimi metri efektivne plezalne površine je primerna za vse generacije plezalcev, od popolnih začetnikov, do tekmovalcev. Plezalna stena s 720 oprimki je izdelana tako, da bo omogočala nadgradnjo z elektronskim sistemom eClimber za kreiranje in prikazovanje plezalnih smeri s prižiganjem led luči in upravljanjem preko telefona. Projekt vreden 69.052 evrov (z DDV), sredstva zagotavlja lokalna skupnost iz občinskega proračuna, v višini 20.000 evrov ga sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Otvoritev plezalne stene bodo združili z Dnevom športa Slovenskih goric

Uradna otvoritev nove pridobitve bo v soboto, 10. septembra, ko bo v organizaciji Športne zveze Lenart na Poleni potekal dan športa. Najprej bo krajši program ob otvoritvi plezalne stene. Svojo udeležbo je že potrdil Tadej Golob. Sledila bo demontracija plezanja, ki jo bodo prikazali plezalci iz Maribora, okoli 10.00 ure pa se bo začel Dan športa Slovenskih goric. “Zainteresirana športna društva, ki so vključena v športno zvezo, bodo otrokom od šestega do 14 leta in ostalim predstavila svoje dejavnosti. Zaenkrat je udeležbo potrdilo sedem društev. Tako bomo spoznali dejavnosti nogometašev, košarkarjev, odbojkarjev, kolesarjev, gimnastičarjev, športnega društva in balinarjev. Morda se nam pridruži še kdo. Na Poleni bodo tisti dan postavljeni različni poligoni, organizirane bodo igre, za otroke bomo poskrbeli tudi s hrano in pijačo,” nam je povedal David Maguša, predsednik Športne zveze Lenart.

Dan športa Slovenskih goric bo letos ob začetku novega šolskega leta organiziran prvič, organizatorji upajo, da bo postal tradicionalen. “Morda bomo na ta način navdušili mladino, da na začetku šolskega leta izbere kakšno dejavnost in se kasneje zanjo tudi odloči. Zdravstveni dom bo takrat poskrbel za merjenje tlaka in telesne pripravljenosti, za starejše pa načrtujemo testiranje električnih koles.”