Včeraj so z nočno smuko tudi uradno otvorili celotno progo v dolino, število ljudi je bilo skoraj nad pričakovanji.

Dostopne cene nočne smuke, ki je otvorila tudi smučarske proge v dolino, so na Mariborsko Pohorje pripeljale več kot 1000 ljudi. Kot so nam sporočili iz Marproma so prodali preko 1000 vozovnik, precej pa je bilo tudi smučarjev s sezonskimi vozovnicami. “Za spuste s pležuhi, ki so bili možni v četrtek zvečer po končani nočni smuki, smo prodali pe blizu 100 vozovnic.

Že na cesti do pod Pohorja se je vila kolona, ki je nakazovala na to, da Mariborčani radi smučajo, a so morda cene smučarskih vozonic le nekoliko predrage. Pri Marpromu zatrjujejo, da sta, glede na primerljive smučarske centre, Mariborsko in Areško Pohorje še vedno med cenovno dostopnejšimi smučišči. “Upoštevaje trenutno število delujočih žičnic in obseg odprtih smučarskih prog ocenjujemo, da je cena vozovnic ustrezna.”

Proge dobro pripravljene

Podjetje Marprom, ki upravlja s smučišči na Pohorju se je odločilo, da vsem ponudi enotno ceno 5 evrov in očitno se je izplačalo. Smučarji so se na stopnicah krožno kabinske žičnice pogovarjali, da če bi večkrat izpeljali takšne dneve, bi bilo na Pohorju tudi veliko več ljudi. Pri Marpromu sporočajo, da se različne ugodnosti za dnevno, kot nočno smuko še načrtujejo. “Različne ugodnosti načrtujemo tudi v nadaljevanju sezone, smučarje pa bomo z njimi seznanili v kratkem.

Po besedah smučarjev je bila proga dobro pripravljena, presenečeni pa so bili tudi nad pripravljenim Snežnim stadionom, ki že nestrpno pričakuje najboljše smučarke sveta, ki se bodo v dolino, za Zlato lisico, spustile 1. in 2. februarja.