Lokalno

FOTO: Nevarno stopnišče na Krčevinski ulici še kar čaka na obnovo

Rebeka Krevs, 29.01.24 ob 03:45

Problematika nevarnega stopnišča na Krčevinski ulici se vleče že leta, občina se na opozorila občanov naj ne bi odzivala.

FOTO:  Nevarno stopnišče na Krčevinski ulici še kar čaka na obnovo

V uredništvo smo dobili anonimni zapis bralke, ki nas je ponovno opozorila na nevarno stanje stopnišča, ki povezuje Šubičevo ulico in nadvoz nad hitro cesto (Krčevinska cesta). Kot zapiše, je na to opozorila tudi občino, vendar po mesecu dni še ni prejela odgovora.

Stanje stopnišča je sicer že nekaj časa pereč problem okoliških prebivalcev. To dejstvo potrjuje tudi naš prispevek iz leta 2021, ko nismo le mi in bralci, temveč tudi mestni svetniki opozarjali na nevarnost.

FOTO: Stopnišče na Krčevinski ulici (spet) zaprto, tudi gradnja dvigala ni izključena

Ker stopnišče pomeni pomembno bližnjico, je mestni svetnik Ivan Celcer takrat predlagal, da bi na tem mestu v prihodnje namesto obnove stopnišča predvideli izgradnjo dvigala, s tem pa starejšim občanom omogočili lažji dostop do nujnih služb in najbližjih trgovin, otrokom pa skrajšali pot do šole.

Stopnišče zapirali, a so neznanci ovire umikali

Za varnost se je sicer stopnišče več let periodično zapiralo, a ta ukrep očitno ne pomaga, saj si nekateri ovire preprosto umaknejo. Tudi sedaj ograje, ki so onemogočale prehajanje pešcev, ležijo na tleh. Vsled temu, nas je zanimalo, ali bo občina v kratkem pristopila k dejanski obnovi in ne več zapiranju stopnišča? 

Kot nam pojasnijo na mariborski občini, je v teku je izdelava izvedbenega načrta (IzN) rekonstrukcije nadvoza VA0250 Maribor. Naročnik teh projektov je Dars, Mestna občina Maribor pa je sofinancer.

V sklopu teh projektov je Mestna občina Maribor naročila tudi izdelavo strokovnega mnenja o stanju obstoječega stopnišča ob nadvozu VA0250, vključno z detajlnim pregledom. »Na podlagi statične preverbe in posledično oceni uporabnosti obstoječega in dotrajanega stopnišča bo Mestna občina pristopila k iskanju ustrezne rešitve dostopa/sestopa iz Krčevinske ceste na Šubičevo ulico,« zapišejo v odzivu. Kdaj bi obnovo lahko pričakovali ne povedo, a očitno bo stopnišče nanjo čakalo še kar nekaj časa. 

Galerija