Neverjetno, iz 20 stopinj Celzija smo padli na zimske temperature in sneg, ki pada po nižinah nekaterih krajev na Štajerskem.

Duh na Ostrem vrhu; bralec Tomaž

Črna prognoza, ki ji nihče ni verjel, se je uresničila. Medtem ko smo včeraj uživali na soncu na toplih 20 stopinjah Celzija, sedaj ponekod na Štajerskem sneži in to v nižinah. Bralci o snežinkah poročajo tako iz Haloz kot iz Kidričevega, pa tudi Duha na Ostrem vrhu.

Padavine dopoldne nad vso državo

Po toplem koncu tedna je Slovenijo danes zajela ohladitev s padavinami. Vreme je ponekod povsem zimsko. Po napovedih vremenoslovcev bo v višjih legah osrednje in južne Slovenije zapadlo med 10 in 20 centimetri snega, drugod do 10 centimetrov. Tudi nižine osrednje Slovenije je, kot kaže, že pobelil sneg. Za zdaj se ta oprijema cestišč na višje ležečih območjih. Trenutno po podatkih Agencije RS za okolje sneži na Gorenjskem, prav tako ponekod na Koroškem. Po napovedih vremenoslovcev se bodo padavine dopoldne razširile nad vso državo. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo, razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije, ob močnejših padavinah spustila do nižin. Ob tem bo zapihalo. (STA)

Padavine bodo do večera prenehale

Spomnimo, včeraj smo poročali, da bo naše kraje prešla hladna fronta, ki bo vztrajala vsaj nekaj dni. Pa vendar je bilo prognozam, da se bo dež pomeša s snegom, vsaj glede na topel vikend, težko verjeti. Slednje se je sedaj tudi uresničilo. A brez bojazni, padavine bodo vsaj v Mariboru in okolici vztrajale le še danes, že zvečer bodo pojenjale. Že jutri pričakujemo delno oblačno vreme, na vidiku bo tudi nekaj sonca. Temperature bodo dosegle 8 stopinj Celzija.