Kot napovedano, nas danes spremljajo nevihte. Te se sedaj očitno bližajo tudi Mariboru. ARSO je za Podravje, Pomurje in Koroško prižgal vijoličast alarm za točo, kar pomeni, da je verjetnost pojavljanja velika.

Več manjših, a precej močnih nevihtnih celic je nastalo v krajih južno in jugovzhodno od Ljubljane, kjer glavno nevarnost predstavljajo močnejši nalivi, ki se nad istimi območji obnavljajo dalj časa. Še močnejše nevihte pa se prožijo nad Avstrijo in se približujejo severovzhodni Sloveniji. In ravno na Štajerskem in v Prekmurju je v prihodnjih urah pričakovati najbolj burno nevihtno dogajanje. Poleg silovitih nalivov lahko veliko nevšečnosti povzročita tudi močan veter in toča, opozarjajo na Meteoinfo Slovenija.

Tudi jutri bo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami

Zvečer se bo vreme umirilo. Ponoči se bo delno razjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah in v mraziščih na Notranjskem okoli 9, drugod od 11 do 17 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C. Krajevne padavine se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo malo verjetne. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, napoveduje ARSO.