Vrata je slavnostno odprl župan Saša Arsenovič, ključ pa mu je prinesel podžupanjin kuža. Oglasili so se še Josip Rotar, mestni svetnik Liste za kolesarje in pešce, Neva Pipan iz Kabineta župana MO Maribor in mag. Darinka Lečnik Urbancl, podpredsednica Kinološkega društva za reševalne pse REPS.

Za majhne in velike

Prvi pasji park v Mariboru, Pasji Park Tabor, je v velikost skoraj 1.000 kvadratnih metrov. Nahaja se med Kadetnico Maribor in športnim parkom Tabor iz na Engelsovi ulici.
Pasji park ima dva, med seboj ločena prostora, za male in velike pse. Vstop ima dvojno ograjo, namenjeno varnemu vstopu in izstopu. V obeh delih se nahaja pitnik, klopi, drevesa in tunel za igro. Park je tudi opremljen z javno razsvetljavo. Ob parku je na novo urejena pot, ki se je zaradi boljše umestitve pasjega parka, prestavila na stran vojašnice. Sedem dreves, zasajenih znotraj pasjega parka, je bilo prestavljenih iz Maistrove ulice.

Za najboljšega prijatelja segli globoko v žep

Vrednost projekta je bila sprva ocenjena na 66.219 €, izvajalec del je PGGH – Podjetje za gozdne gradnje in hortikulturo d.o.o.. Pred mesecem dni so z občine sporočili, da je vrednost investicije nepričakovano še nekoliko narasla. “Pri izvedbi je prišlo do podražitve in sicer v višini 5.300 EUR,” so pred slabim mesecem sporočili z občine.

Prvi mesec odprtja bo Zavod Prav Za Vse brezplačno izvajal predavanje o pomenu socializacije psa na površinah pasjih parkov vsako sredo od 18. do 19. ure. Na otvoritvi je sodelovalo tudi Kinološko društvo za reševalne pse REPS.