Kot napovedano so območje Štajerske zajela hujša neurja. V Mariboru in okolici Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o več incidentih. Do vsaj dveh je prišlo v Mariboru in štirih v sosednjih Hočah, kjer naj bi drevo oviralo cesto. O štirih incidentih zaenkrat poročajo tudi v Selnici ob Dravi. Aktiviranih je več gasilskih enot.

O incidentih, povezanih z nevihto poročajo tudi na območju Rače-Fram, Starše, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Slovenska Bistrica, Podvelka, Radlje ob Dravi … Huda ura je očitno zadela območje Štajerske, zdaj pa se bliža prestolnici države.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Še vedno velja vijoličast alarm

Za Podravje sicer še vedno velja vijoličast alarm za točo. Ta sedaj velja še za 6 slovenskih regij.

Agencija za okolje je za vsa območja države, razen za jugozahod, za danes izdala oranžno vremensko opozorilo, saj so, kot opozarja, popoldne in zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

Zvečer se bodo še pojavljale nevihte, ponoči pa bodo nevihtni oblaki razpadli, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.