Na Trgu osvoboditve v Lenartu so danes pripravili tradicionalno martinovanje z ljudskimi šegami, ki so značilne ob godu sv. Martina. Za zabavni del programa je poskrbel humorist Samo Tuš – Korl, zbrane Lenartčane in obiskovalce pa zabavajo Srčni muzikanti. Na stojnicah  11 ponudnikov obiskovalcem, ki jih ni malo, ponuja dobro domačo kapljico in ostale dobrote.

Za uvod v martinovanje so se predstavniki organizatorjev, med njimi župan občine Lenart mag. Janez Kramberger, predsednik Društva vinogradnikov Lenart Stanko Kramberger, ovtar Slovenskih goric Marko Šebart, lenarški župnik Marjan Pučko in Samo Tuš – Korl, z vozom in traktorjem odpeljali do krožišča pri Lenaparku, kjer so sneli klopotec in ga pripeljali na trg. V nadaljevanju so lokalni vinogradniki, ki so svoje vino ponujali tudi na stojnicah, prispevali mošt, ki ga je tokrat blagoslovil Slavko Rebec, generalni vikar koprske škofije.

Lenarško martinovanje bo danes gotovo trajalo še do večernih ur, jutri pa bo v okviru občinskega praznika prav tako tradicionalna Lenarška nedelja s farnim žegnanjem. Na stojnicah bo bogata ponudba vin domačih vinogradnikov, domačih dobrot in izdelkov drugih lokalnih društev. Slovesna sveta maša se bo začela ob 10.30, uro kasneje pa se bodo na Trgu osvoboditve v centru Lenarta predstavili: Slovenskogoriški pihalni orkester Mol Lenart, Folklorna skupina Jurovčan, Maxi trio, Folklorna skupina KD Sveta Ana in Twirling, plesni in mažoretni klub Lenart.