Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni lahko do nedelje, 24. septembra, med 9. in 18. uro, obiščete sejem Sobra in si ogledate najsodobnejšo oborožitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, pripomočke za usposabljanje ter izdelke za preskrbo in prehrano. Na voljo so tudi oprema za osebno zaščito, oblačila, obutev, medicinski in sanitetni material, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomna zaščita in alarmni sistemi, gasilska ter reševalna vozila in oprema.

Za obiskovalce so še posebej zanimive dinamične predstavitve Slovenske vojske, Policije, gasilcev in Uprave RS za zaščito in reševanje.

Na Sobri se sicer predstavlja 120 razstavljavcev iz 11 držav. Cena vstopnice za odrasle znaša 5 evrov, za upokojence 4 in za mladino 3. Za skupine so cene ugodnejše. Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo vstop prost.

Dnevno so na sejmišču prisotni tudi slovenski športniki, zaposleni v Slovenski vojski.

PETEK, 22. 9. 2023

10:00 – 13:00 / Hala A1
Predstavitev športnikov Športne enote: Aleš Česen – alpinizem, Luka
Potočar – športno plezanje, Anamari Velenšek – judo.

SOBOTA, 23. 9. 2023

10:00 – 13:00 / Hala A1
Predstavitev športnikov Športne enote: Aleš Česen – alpinizem, Anka
Pogačnik – judo, Urška Pribošič – deskanje na snegu, Teja Slana –
lokostrelstvo

NEDELJA, 24. 9. 2023

10:00 – 13:00 / Hala A1
Predstavitev športnikov Športne enote: Miha Hrobat – alpsko smučanje,
Urška Pribošič – deskanje na snegu, Ana Umer – lokostrelstvo

14:00 – 17:00 / Hala A1
Predstavitev športnikov Športne enote: Klara Lukan – atletika

Med številnimi strokovnimi dogodki posebej izpostavljamo okroglo mizo Tendenca razvoja vojaškega izobraževanja v RS, ki bo potekala danes, v petek, 22. septembra, od 12.00 do 13.30 ure v dvorani 2. Slovenska vojska je kredibilen zaveznik in partner, ki nameni veliko pozornosti posodabljanju ter skrbi za izobraževanje in usposabljanje svojih pripadnikov. Na okrogli mizi bosta, po uvodnem nagovoru poveljnika Centra vojaških šol brigadirja Petra Zakrajška, dr. Darko Ščavničar in dr. Valerija Bernik z Visoke vojaške šole predstavila civilno in vojaško izobraževanje podčastnikov in častnikov, predstavnik Uprave za obrambo možnosti zaposlovanja in štipendiranja, polkovnik Tomaž Kladnik pa kakovost vojaškega izobraževanja, čemur bo sledila razprava vseh udeležencev. Na okroglo mizo so vabljeni predstavniki Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske in fakultet.