Na Sobri, mednarodnem sejmu obrambe, varnosti, zaščite in reševanja v Gornji Radgoni, je bilo danes pestro dogajanje.

Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, kjer bo do vključno jutrišnje sobote še potekal  8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra, so danes obiskovalci imeli kaj videti. Slovenska vojska je naprej predstavila svojo športno enoto, nato pa je sledila dinamična predstavitev – taktični del z bojnim streljanjem. Predstavitev si je ogledalo veliko obiskovalcev sejma, ki so bili nad prikaznim navdušeni.

Policista motorista Postaje prometne policije Murska Sobota sta prikazala spretnostno vožnjo z motorjem. V omenjeni postaji sicer 15 motoristov opravlja delo na motorju.

Za konec pa so si obiskovalci Sobre lahko ogledali še vajo reševanja in gašenja, v kateri sta sodelovala PGD Gornja Radgona in helikopter Slovenske vojske.

Sejem lahko obiščete še jutri

Na Sobri se od preteklega četrtka predstavlja 115 razstavljavcev iz 13 držav. Predstavljena so najnovejša oprema, najsodobnejša oborožitev, transportna sredstva, elektronska in optična oprema, informacijska, komunikacijska in laboratorijska tehnika ter izdelki za preskrbo. Na ogled so tudi oprema za osebno zaščito, oblačila, obutev, medicinski in sanitetni material, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomna zaščita in alarmni sistemi, mobilna oprema za zaščito objektov in območij pred poplavami, pripomočki za orientacijo pa tudi oprema za prvo pomoč in varstvo pri delu.

Ob poslovnih razstavljavcih se Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije predstavljajo s strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami.

Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo vstop prost.

Sejem lahko obiščete še jutri med 9.00 in 18.00 uro. Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo vstop prost. Vstop na sejmišče je mogoč z izpolnjevanjem pogoja PCT.