Najhitreje rastoč judo klub v Sloveniji se je pred dnevi preselil v nove, prostornejše prostore v Hočah.

Judo klub Apolon je s pisanjem svoje zgodbe pričel pred dvanajstimi leti v Hočah. Tam se je že prvo leto dobro “prijel”, kasneje pa delovanje razširil še v Maribor, natančneje na Tezno.

Novi prostori v Hočah

Minuli teden so se člani kluba odmevno preselili v nove prostore, ki so sicer le lučaj od osnovne šole, kjer so domovali do sedaj, so pa novi prostori dosti bolj prostorni, ogrevani in zato še bolj primerni za treninge in tudi tekmovanja. Na voljo imajo tudi ločene garderobe in 190 kvadratnih metrov blazin z dvema prostoroma za vadbo in dostopom do fitness naprav.

V klubu se trenutno kali okrog dvesto članov, nekateri zgolj rekreativno, drugi resno in tekmovalno, imajo celo sekcijo rekreativnih veteranov.

Apolon ima v Hočah že dvanajstletno tradicijo in se tokrat ni na novo odprl, le preselili smo se – predvsem zaradi prostorske stiske.”

Nova lokacija jim nudi obilo prednosti: “Prej smo si telovadnico delili s šolo, zdaj pa imamo dvorano tako rekoč 24 ur na razpolago, dvorana je tudi bistveno večja,” je za maribor24.si pojasnil Mitja Jenuš, predsednik Judo kluba Apolon Hoče.

Tukaj imamo tudi klubske prostore, dvorana ima odlično prezračevanje in ogrevanje, lažje pa bomo organizirali tudi tekmovanja,” še pojasni Jenuš.

Ker imajo po novem tudi ogrevalni prostor, bo prihodnji mednarodni Apolon open turnir, kot kaže, drugo leto trajal kar dva dni. Sicer pa bodo tekmovanja odslej potekala na dveh lokacijah – na Teznem in v Hočah.

Otvoritev v dobri družbi

Na otvoritvi novih prostorov je bilo zelo živahno. Poleg članov in njihovih družin, se je oglasilo še precej simpatizerjev ter ljubiteljev tega borilnega športa. Manjkal seveda ni župan dr. Marko Soršak, oglasila se je celotna ekipa tekmovalcev članske sekcije, trenerji, predsednik Olimpijskega komiteja Bogdan Gabrovec, podpredsednik Tomaž Barada, Alojz Velički, ravnatelj hoške osnovne šole.

Manjkali niso niti predstavniki ostalih klubov ter podpredsednik Judo zveze Borut Marošek.

Najhitreje rastoč judo klub v Sloveniji

Judo klub Apolon v prvi vrsti skrbi za športni podmladek in v svoje vrste vpisuje otroke iz vrtcev in osnovnih šol.

Odkrili so že precej talentov in, če so svojo pot uspeha pričeli na 38. mestu, jih je danes mogoče najti povsem pri vrhu. Med 58 klubi so se letos zavihteli kar na drugo mesto.