Danes bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Kot opozarjajo na vremenarskem portalu Ciklon.si, bo vmes nastala tudi kakšna močnejša nevihta s sunki vetra in močnimi nalivi s sodro, predvsem v vzhodni polovici države pa je popoldne in proti večeru ob kakšni močni krajevni nevihti možen tudi lokalni pojav toče.

Nevihte bodo spremljali krajevno močnejši nalivi in sunki vetra

V prognozi neviht so na Meteoinfo Slovenija napovedali, da bo smer pomikanja neviht iz severozahoda do jugovzhoda. Hitrost bo počasna do zmerna. “Na vreme pri nas bo tudi v petek vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, zato ob dnevnem ogrevanju ozračja spet pričakujemo nastanek krajevnih ploh in neviht, ki se bodo lahko nad hribi prožile že okoli poldneva, kasneje pa se bodo pojavile tudi drugod. Nevihte bodo spremljali krajevno močnejši nalivi in sunki vetra, izključena ni niti toča,” so zapisali v napovedi.

Krajevna neurja se lahko pojavijo po vsej Sloveniji. Pričakovati je velike razlike v časovni in prostorski razporeditvi padavin. Na določeni lokaciji bo padalo največ dve uri, nato pa se bo dogajanje preselilo drugam. Vmes bodo tudi območja, ki bodo dobila le nekaj kapelj ali pa bo ostalo celo suho, medtem ko bo lokalno v kratkem času padla večja količina dežja, ki bo lahko spet povzročila razlivanja manjših rek in hudournikov.

Nevihtna aktivnost se bo po državi do večera v glavnem že umirila.

Jutri so ponovno napovedane nevihte

Ponoči se bo po napovedi ARSO razjasnilo, po nekaterih nižinah bo proti jutru nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 9, drugod od 11 do 17 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C. Krajevne padavine se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo malo verjetne. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.