Danes bo sončno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, možna bo tudi kakšna močnejša. Jutri se bo čez dan deloma zjasnilo. Še bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji.

Arso opozarja: Popoldne in zvečer bo na severovzhodu možnost lokalno močnejših nalivov s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Zaradi napovedanega neurja so možna razlivanja vodotokov

Kot so sporočili iz Ministrstva za okolje in prostor, imajo reke po državi malo vodnatost, ki se počasi še zmanjšuje. Izrazito malo vodnatost za ta letni čas ima Sava v spodnjem toku ter reke na južnem in severnem Primorskem ter Notranjskem. Na teh območjih ima vse več vodotokov suhe struge. Pretoke blizu običajnih poletnih pa imajo manjše reke v porečjih Savinje in zgornje Save.

“Danes in v naslednjih dneh se bodo nizkovodne razmere še stopnjevale,” so dodali. Trend zniževanja bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji prehodno prekinile intenzivnejše padavine v danes zvečer in v noči na nedeljo. Ob dolgotrajnejših nalivih so možna razlivanja vodotokov in zastajanje meteornih ter zalednih voda.