Danes bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod bo pretežno oblačno, v hribovitih krajih na zahodu bo popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V Mariboru in okolici lahko pričakujemo temperature do okoli 19 stopinj Celzija. Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in se do jutra razširil na večji del Slovenije. Tudi na Štajerskem nas nato čakajo tri deževni dni, vsak dan obstaja tudi možnost neviht.

Na severovzhodu ponovno najmanj padavin

Jutri bo tako spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami. Več dežja bo na zahodu in jugu države, kjer bodo tudi nevihte z nalivi. Tudi v Mariboru so sicer možna neurja. Možnost neviht in deževno vreme je napovedano še v ponedeljek in torek. Povprečne dnevne temperature v Mariboru in okolici bodo od 16 do 18 stopinj Celzija.

Največ padavin bo zapadlo na zahodu države, najmanj pa na severovzhodu. Ker bomo v prihodnjih dnevih pod vplivom jugozahodnih vetrov lahko pričakujemo občutno toplejše vreme, poleg višjih temperature pa nam običajno prinaša več vlage in posledično več padavin, so napovedali na Neurje.si.

Arso opozarja na možno poplavljanje rek

Danes bodo reke še upadale, v nedeljo pa bodo v večjem delu države pričele naraščati. Najbolj bodo narasle reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji ter v noči na ponedeljek dosegle velike pretoke. Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko sprva v noči na nedeljo in kasneje v nedeljo zvečer ter v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in v porečjih Kolpe, Reke in Krke, opozarjajo na ARSO. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.