Lokalno

Arsenovič odstopa podžupana ni sprejel

Uredništvo , 08.01.24 ob 14:15

Podžupan bo opravil osem ur družbeno koristnega dela v dnevnem centru Pika.

Arsenovič odstopa podžupana ni sprejel

Danes je v javnost prišla novica, da je mariborski podžupan Gregor Reichenberg zaradi vožnje pod vplivom alkohola ponudil odstop s funkcije. Reichenberga so policisti ustavili 31. decembra na Meljski cesti v Mariboru in mu odredili test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko mejo 0,24 miligrama.

»Iskreno obžalujem, da sem dne, 31.12.2023, ob redni kontroli prometa na Meljski cesti v Mariboru prekoračil dovoljeno vsebnost alkohola v izdihanem zraku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Čeprav gre za prve kazenske točke, ki sem jih dobil v svoji 31-letni zgodovini vožnje z avtomobilom, se to ne bi smelo zgoditi. Župana sem nemudoma seznanil in sem bil pripravljen odstopiti. Rad bi se opravičil vsem, ki jih je moje dejanje prizadelo. Odločil sem se, da opravim osem ur družbeno koristnega dela v dnevnem centru Pika,« je za nas dejal podžupan.

Ne želi se odpovedati »izjemnemu podžupanu«

Za odziv smo prosili tudi župana Mestne občine Maribor Sašo Arsenoviča. Ta je potrdil, da ga je o dogodku podžupan nemudoma obvestil, se za prekršek opravičil, prevzel polno odgovornost in ponudil možnost odstopa. Ob tem je dodal, da ne želi zmanjševati resnosti in teže podžupanovega prekrška, a se je po tehtnem premisleku odločil, da se zaradi ene napake ni pripravljen »odpovedati izjemnemu podžupanu in odličnemu sodelavcu, ki je s svojim doprinosom v številnih projektih pomembno vplival na razvoj mesta«.

»Naj dodam, da je na mojo odločitev vplivalo tudi dejstvo, da je podžupan vse doslej veljal za odgovornega voznika brez kakršnekoli kazenske točke, da v omenjenem primeru ni bila povzročena nikakršna telesna ali materialna škoda, ter da je sam tudi ponudil opravljanje družbeno odgovornega dela.« 

Župan je prepričan, da napake ne bo ponovil, obenem pa pričakuje, da bo tudi v prihodnje s svojim delom sodeloval pri nadaljnjem razvoju Mestne občine Maribor.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51