Lokalno

Akvariji-terariji Maribor odpira vrata za vse obiskovalce

Uredništvo , 13.06.23 ob 16:03

Še ne veste kako bi izkoristili jutrišnji dan? Obiščite živali v Akvariju-terariju Maribor na dnevu odprtih vrat.

Akvariji-terariji Maribor odpira vrata za vse obiskovalce

V čast 70. obletnici delovanja, javno podjetje Snaga, skrbnik Akvarija-terarija Maribor, prireja dan odprtih vrat, ki bo omogočil obiskovalcem, da doživijo čudoviti svet akvarijev in terarijev. Prost vstop bo možen jutri, 14. junija, med 8. in 19. uro. Ob 12. uri pa bo na ploščadi pred Akvarijem-terarijem Maribor potekal tudi krajši dogodek.

Akvarij-terarij Maribor nekoč in danes

Akvarij-terarij Maribor, slovesno odprt 14. junija 1953, je pomembna ustanova za akvaristiko in teraristiko v južni in srednji Evropi. Sprva se nahajal v nekdanji Park kavarni v Mestnem parku Maribor in je gostil domače in eksotične ribe. Kasneje je pridobil aligatorje in kajmane ter pritegnil obiskovalce iz Slovenije, Jugoslavije, Avstrije in tujine.

Danes Akvarij-terarij Maribor predstavlja podvodni svet z 39 velikimi akvariji, ki prikazujejo raznolike vrste rib iz različnih okolij. Terarij vključuje več kot 50 vrst plazilcev, dvoživk in insektov, vključno s strupenimi kačami, legvani in želvami.

Več o zgodovini ustanove pa si boste vse od 13. do 19. junija lahko ogledali pred samim Akvarijem-terarijem Maribor v obliki razstave z naslovom “Akvarij-terarij Maribor skozi čas”.

potres
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Slovenija
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Uredništvo , Danes ob 07:50
Dnevna
Kdaj z vlakom iz Maribora v Ljubljano le v uri in pol?
problematični prometni režim
FOTO: Zakaj križišče na limbuški obvoznici ni krožišče?
Negotov položaj občin
Vedno večji računi za obvezne naloge, kaj bo pa z investicijami?