Ugandski kmet Musa Hasahya je moral prosit svojih 12. žena, da začnejo uporabljati kontracepcijo. Ima namreč 102 otroka in 568 vnukov in zaradi “naraščajočih življenjskih stroškov” je moral sprejeti težko odločitev, da je njegova družina dovolj velika, poroča The Sun.

Zaradi finančnih težav sta ga dve ženi že zapustili

Moji dohodki so z leti postajali vse nižji zaradi naraščajočih življenjskih stroškov in moja družina je postajala vedno večja. Poročal sem se z eno žensko za drugo. Kako je lahko moški zadovoljen z eno žensko?” je dejal Musa. Poligamija je v Ugandi zakonita, vendar so vse njegove žene “nadzorovane” – živijo v isti hiši, da preprečijo, da bi pobegnile z drugimi moškimi.

Musa zaradi slabega zdravja ne more več delati, dve njegovi ženi sta ga zaradi denarnih težav že zapustili.

Zulaika, njegova najmlajša žena in mama 11. njegovih otrok, je povedala, da ne bo imela več otrok. Ker je ugotovila, da so finance njenega moža v slabem stanju, je začela jemati kontracepcijske tabletke, ki so sicer v državi še vedno tabu.

Njegovih 102. otrok je starih vse od šest do 51. let, njegov najstarejši otrok pa je 21. let starejši od Zulaike, njegove najmlajše žene. Približno tretjina njegovih otrok živi z očetom, na njegovi kmetiji.