Lajfstajl

S temi triki boste zjutraj hitreje odmrznili avtomobil

Uredništvo , 11.01.24 ob 18:19

Z mrzlimi jutri je k nam prišla ena največjih zimskih nevšečnosti – zaledenela avtomobilska okna.

S temi triki boste zjutraj hitreje odmrznili avtomobil

Tudi v naše kraje je prišla zima, jutranje temperature so že nekaj dni krepko pod ničlo. S tem pa je prišla tudi ena največjih zimskih nevšečnosti – zamrznjena avtomobilska okna. Za večino tistih, ki svojega avta nimajo v pokriti garaži, se zimska jutra tako začnejo s čiščenjem zaledenelih avtomobilskih stekel. Drgnjenje ledu z vseh avtomobilskih oken in ogledal gotovo ni prijetno opravilo, sploh, če se vam mudi na pot. Tukaj je nekaj nasvetov, kako hitro in varno odmrzniti zaledenela avtomobilska okna:

Uporaba razpršila za odmrzovanje stekel:

Na bencinskih servisih je mogoče kupiti posebno tekočino za odmrzovanje s pršilom, ki jo sestavljata alkohol in glikol. Tekočina stekla odmrzne že v nekaj sekundah. Nato morate le še obrisati tekočino z vetrobranskega stekla ob pomoči brisalnikov, sicer pa z gumenim strgalom.

Topla voda:

Čeprav je ta metoda manj priporočljiva, lahko vodo rahlo segrejete in jo nanesete na zaledenelo steklo. Vendar pazite, da voda ni prevroča, saj lahko povzroči poškodbe stekla ali celo razpoke.

Uporaba alkohola ali kisa:

Zmešajte alkohol ali kis z vodo v razpršilno stekleničko. S to mešanico poškropite zaledenelo steklo in počakajte nekaj trenutkov, preden odstranite led.

Pokrivanje vozila z odejo ali kartonom:

Proti zmrznjenim steklom se lahko učinkovito zaščitimo tudi s posebno prekrivno ponjavo, ki jo dobimo v specializiranih trgovinah z avtomobilsko opremo. Enako pa lahko dosežete tudi s preprostim kosom kartona ali z odejo.