Lajfstajl

Pustni teden zabave v karnevalsko dvorano prinaša 6 koncertnih večerov

Oglasno Sporočilo, 24.01.24 ob 06:00

Luka Basi in Tanja Žagar, Dara Bubamara, Petar Grašo in Učiteljice, Mi2, Čuki, Ribič Pepe, Miran Rudan … Že imate svoje vstopnice?

Pustni teden zabave v karnevalsko dvorano prinaša 6 koncertnih večerov

Komaj smo si malce odpočili od praznične sezone, če nas čaka nova … Zabavna, norčava, polna krofov … In koncertov, seveda! Ti bodo v osrednji karnevalski dvorani Campus Sava na Ptuju razdeljeni v šest koncertnih dni oziroma večerov. Katerega se boste udeležili?

Kurentovanje je vpisano na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, saj ohranja starodavne običaje in maske, ki so povezane s pomladjo in plodnostjo.

Srce dogajanja bo v Campus Sava na Ptuju!

Letos bo Kurentovanje potekalo med 2. in 14. februarjem 2024, ko bo Ptuj postal največji etnografski muzej na prostem. Festival se bo tradicionalno začel s kurentovim skokom, ko bodo kurenti in druge maske skočili v reko Dravo in s tem pregnali zimo. Sledili bodo številni dogodki, kot so etnografske in karnevalske povorke, otroški programi, razstave, delavnice, koncerti in seveda zabave v karnevalski dvorani.

Karnevalska dvorana je že tradicionalno duša ptujskega Kurentovanja, ki na koncertih gosti maske s številnih koncev Slovenije. Letos se v dvorani Campus Sava na Ptuju tako obeta več kot en teden dogodkov, ki vas bodo popeljali na pustno dogodivščino skozi različne glasbene svetove in okuse. Pripravite se na najboljše glasbene ritme, kreativne kostume in izjemno vzdušje.

Zagotovitve si vstopnice za pustno koncertno dogajanje tukaj.

V karnevalski dvorani boste lahko uživali v nastopih vrhunskih domačih in tujih glasbenih izvajalcev, ki bodo poskrbeli za nepozabno pustno doživetje. Na otvoritvenem koncertu bosta nastopila Luka Basi in Tanja Žagar, ki sta znana po svojih hitih in energičnih nastopih.

Za ljubitelje balkanske glasbe bo tu Balkan Night, kjer bosta zvezdi večera Saša Matić in Dara Bubamara. Na pustno sredo se boste lahko prepustili čutnim melodijam Petra Graše in Učiteljic, ki bodo zagotovo razvneli strasti.

Za najmlajše bo tu Poli žur, kjer bosta zabavala Čuki in Ribič Pepe. Na Kurentancu boste lahko skakali in peli z legendarnimi Mi2 in Kingstoni, ki bodo poskrbeli za rockersko vzdušje. Na pustno soboto pa boste lahko zaplesali z Miranom Rudanom in Tarapano Bandom, ki bodo navdušili s svojimi pop in folk ritmi.

Ne čakajte z nakupom vstopnic

Vstopnice za vse dogodke v karnevalski dvorani so že na voljo na spletni strani Entrio.si, OMV bencinskih servisih in Trafikah 3DVA. Pohitite, saj je njihovo število omejeno in če si ogledamo njihovo popularnost v preteklih letih, vam lahko zagotovimo, da boste, če boste predolgo čakali, ostali brez vstopnic ...

Če pa si želite še bolj posebnega in ekskluzivnega doživetja, lahko rezervirate VIP vstopnico, ki vam omogoča pogled na dogajanje iz dvignjenega prostora, svojo VIP stoječo mizo, parkirišče, ločen vhod in sanitarije. Ob rezervaciji VIP mize vas bo ob prihodu pričakala tudi penina. Nakup VIP doživetja opravite tukaj.