V Stranicah v občini Zreče je trinajstletni Filip med sprehodom s psom naletel na posebno presenečenje – balon s poročnimi čestitkami, ki je poletel kar 700 kilometrov.

Želi spoznati omenjeno družino

Trinajstletnik je na gozdni poti ob robu straniškega kamnoloma videl papirnat listek in počen balon ter ga najprej brcnil na stran. Nato si je premislil in ga prinesel domov. Še dobro, saj je helijev balon pripotoval kar 700 kilometrov – svojo pot je pričel v Nemčiji, natančneje na Bavarskem. Tokovi mrzlega in toplega zraka so ga nato ponesli proti jugovzhodu. Ostanki balona so skupaj z vrvico in sporočilom pristali tik ob gozdni poti poleg kamnoloma Stranice.

Besedilo na listku nosi prav posebno sporočilo. Gre namreč za poročno voščilo gospe Kerstin in gospoda Jürgena, namenjeno pa je družini Bischoff iz kraja Iphofen.

Zdaj se je najstnik Filip z družino že lotil iskanja poročenega nemškega para. “Rad bi, da bi ta objava postala viralna in da bi nam skupaj uspelo stopiti v stik z družino Bischoff”, je dejal 13-letnik za VideoSvet in dodal, da bo vesel njihovega odziva. “Saj vem, da je naslov družine Bischoff napisan na poročnem sporočilu in ga bomo poslali v Nemčijo, bom pa vesel, če bomo lahko spoznali omenjeno družino“, je ob tem pojasnil.