Vransko se je v začetku oktobra še otepalo jutranje megle, AMZS Center varne vožnje pa je že sprejemal prve obiskovalce Petrolovega družinskega dne. Ki ga je do konca dneva obiskalo kar 680 Petrolovk in Petrolovcev skupaj z družinskimi člani. Prepustili so se toku dogajanja, ki ga je bilo na vsakem kotičku AMZS Centra varne vožnje Vransko več kot dovolj. Mlajši otroci so se prepustili animacijskemu programu Agencije OKEJ in njihovimi ustvarjalno-raziskovalnim-gibalnim delavnicam, tisti nekoliko večji pa desetim točkam, nad katerimi so bdeli inštruktorji varne vožnje.

Letošnji Petrolov družinski dan je bil množično obiskan skozi celoten dan. Že ob prihodu na registracijski pult so Petrolovce in njihove družinske člane opremili z zemljevidom aktivnosti in s popotnico, naj maksimalno uživajo. Najmlajši so se takoj podali v tek proti pisanim balonom, ki so označevali delavnice agencije OKEJ. V njih so ustvarjali prometne znake, se preizkusili v lovljenju rib in zadevanju žog v gol, nekateri pa so imeli prvič priložnost opravljali laboratorijske poskuse.

Starejši pa so se preizkusili v adrenalinskih delavnicah, ki so jih vodili izkušeni inštruktorji varne vožnje. Če je bilo morda do tega dne nepredstavljivo z avtomobilom igrati nogomet ali skupaj voziti avtomobil, so številni dokazali, da tudi to gre. Nekateri so lahko prvič vozili električno skiro, preizkusili svoje vozniške izkušnje v nepredvidljivih situacijah, sedli v prevračalnik in si nadeli pijana očala, nekaj srečnežev pa je bilo deležnih tudi pospešenega utripa med vožnjo z Andrejem Jerebom. Svojega jeklenega konjička pa je na ogled postavil tudi Simon Marčič, ki je z udeleženci delil zanimivosti iz sveta Dakarja.

Petrolov družinski dan pa je ponudil tudi nekaj izobraževalne vsebine, saj so točno opoldne k mikrofonu povabili Petrolove strokovnjake – Silvana Simčiča, Luko Strnada Peterca in Urško Cafuta, da so odgovorili na najpogostejša vprašanja glede goriva, njegove kakovosti in mobilnosti.