Popestrite si obisk praznične Ljubljane z nepozabno dogodivščino v Hiši iluzij.

Hiša iluzij se nahaja v samem centru Ljubljane, na Kongresnem trgu 13. V najbolj zabavni hiši v Ljubljani vas čaka več kot 70 raznolikih interaktivnih eksponatov, slik in zanimivih optičnih prevar, ki so primerne za obiskovalce vseh starosti. Za obiskovalce je Hiša iluzij odprta čisto vse dni v tednu od 9. do 21. ure.

Za sodelovanje v Čarobnem adventu na Maribor24.si odpite sedmo okno na koledarju in se potegujte na darilo.

V Hišo iluzij prihajajo gostje z vsega sveta, od odprtja leta 2016 jih jo je obiskalo že preko 300.000. V Hiši iluzij pravijo, da so atraktivne iluzije primerne za vse od 3. do 103. leta starosti, zato jih obiskujejo tako družine z manjšimi otroki, pa tudi mladostniki, študentje in odrasli v parih ali v družbi prijateljev.

Čisto za vsakega se najde iluzija, ki navduši!

Disko soba, dežela neskončnih zrcal, glava na pladnju, plezanje po stropu? Eden izmed vrhuncev, ki jih obiskovalci izkusijo, je vstop v deželo neskončnih zrcal in prav posebno disko sobo, kjer lahko zaplešete, se zavrtite ter poskusite prešteti število odsevov.

S pomočjo ogledal so ustvarili tudi druge iluzije. Ena izmed njih je miza, ki se nahaja v črno beli pikčasti sobi. V njej lahko obiskovalci ustvarijo podobo in smešno fotografijo svoje glave, ki je videti, kot bi bila servirana na pladnju.

Plezanje po stenah in visenje s stropa sta zagotovo želji vsakega otroka. V narobe obrnjeni sobi se lahko z malce domišljije tako otroci kot tudi odrasli podajo prav tja – na vrh stropa – ter skupaj ustvarijo edinstvene fotografije, na katerih visijo s stropa kopalnice.

Pogumnejši se lahko uležejo na prav posebno posteljo z žeblji. Med najbolj priljubljenimi eksponati pa je vrteči se tunel Vortex, v katerem se zdi, kot da je gravitacija zapustila zemljo. Za piko na i pa se lahko preizkusite tudi v bolj raziskovalnih vodah in poskušate ugotoviti, kako deluje pipa, ki lebdi v zraku, iz nje pa teče voda. Gre za čarovnijo ali neverjetno moč naših možganov, ki so bili prevarani?

Draga, pomanjšal sem naju! Otroka pa povečal!

Poleg vsake iluzije je napisan njen opis ter kratka razlaga. Tako gostje izvedo zanimivosti o njenih izumiteljih, času nastanka ter njeni pretekli in sedanji uporabnosti – pogosto so bile namreč koristne na področju psihologije in drugih znanosti.

Hiša iluzij je tudi edina hiša, kjer so lahko za nekaj trenutkov otroci višji od svojih staršev, starši pa se lahko pomanjšajo in spomnijo, kako je izgledal svet, ko so bili še majhni. To namreč ponuja posebna Ames soba.

Da spomin na noro dogodivščino ne bo zbledel, hitro po darilce

Po ogledu Hiše Iluzij lahko v muzejski trgovini na Kongresnem trgu 13 v Ljubljani ali pa na spletu kupite tudi kaj iz bogate ponudbe spominkov, tekstila in pametnih igrač. Preverili smo ponudbo in našli kar nekaj idej za novoletna darila, od darilnih vstopnic za obisk Hiše Iluzij do fantastičnih Plazma krogel in svetlečih majic, po katerih lahko pišete.

Ponudbo muzejske trgovine Hiše daril lahko preverite na tej spletni povezavi.