V sredo, 22. maja 2024, so pri Centru Gustava Šiliha že tretjič priredili Koncert pod brezami, ki je imel dobrodelno noto. Dogodek je bil organiziran z namenom zbiranja sredstev za izboljšanje pogojev za izobraževanje in terapevtske programe za osebe s posebnimi potrebami. Poleg glasbenih nastopov so udeleženci uživali v spremljevalnem programu, ki je vključeval plesne točke in sladki kotiček.

Pod brezami smo povezani

Policijska uprava Maribor je 21. maja priredila že 10. športni in humanitarni tek po stopnicah na Kalvarijo. Zbrane prispevke na letošnji Štengijadi so namenili Centru Gustava Šiliha Maribor, ki ga obiskujejo učenci s posebnimi potrebami. Kar naslednji dan pa je potekal tradicionalni Koncert pod brezami pred Centrom Gustava Šiliha.

Koncert za učence pomeni "povezovanje med nami in v naši širši okolici. Da se naši učenci lahko predstavijo in zapojejo, zaplešejo skupaj s Študentskim orkestrom Maribor, kar nam seveda veliko pomeni... To je naš že tretji tradicionalni Koncert pod brezami in letošnji slogan je Pod brezami smo povezani," za naš medij Maribor24 pove ravnateljica CGŠ, Milojka Sevšek.

Letošnjo Štengijado je podprla tudi Fundacije Gorana Dragića in Nogometne zveze Slovenije in v znak podpore sta ti podarili športna dresa s podpisi Slovenske nogometne reprezentance in košarkaša Gorana Dragića, ki so ju ob tej priložnosti predali Centru Gustava Šiliha. Ta dresa sta sedaj na licitaciji v kateri lahko sodelujete tudi vi. 

Pričetek licitacije je bil 22.5.2024 ob 18.30. Začetna cena dresov pa je 50€ - sodelujete lahko na spletni strani Centra Gustava Šiliha ali na tej povezavi.

Ravnateljica doda: "Naši otroci zelo radi nastopajo in imajo različne talente, predvsem glasbo, ples in petje. To je za njih priložnost, da se pokažejo in da jih lahko pridejo starši pogledat. Zbiramo pa seveda prostovoljne prispevke s katerimi si lahko pomagamo, saj naši učenci potrebujejo specifične pripomočke, ki jih lahko samo na tak način pridobimo."