Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2016 v ZDA podelilo 3 zlate, eno srebrno in eno bronasto nagrado.

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA je Festivalu Lent 2016 v ZDA podelilo 3 zlate, eno srebrno in eno bronasto nagrado.

Na 61. kongresu IFEA Tuscon (Arizona, ZDA), je Festival Lent prejel:

• Gold Pinnacle Award – za programsko zloženko Festivala Lent 2016

• Gold Pinnacle Award – za plakat Festivala Lent 2016

• Gold Pinnacle Award – za razglednico Festivala Lent 2016

• Silver Pinnacle Award – za ovratni trak Festivala Lent 2016

• Bronze Pinnacle Award – za majico Festivala Lent 2016

Med 27. in 29. septembrom 2016 so v ameriškem mestu Tuscon (Arizona) na 61. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 61st Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta prepričali na področju promocije in programiranja dogodkov.

 Festival Lent 2016, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v kar petih kategorijah – v treh izmed le-teh celo z zlato nagrado Pinnacle.

V kategoriji festivalov s proračunom med 750.000 in 1,500.000 USD je tako zlato odnesel za najboljši promocijski plakat, najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši tiskani material – razglednico, s srebrom je bil nagrajen za ovratni trak za akreditacije, bron pa so podelili festivalski majici.