Tragična prometna nesreča, do katere je prišlo danes, je vzela življenje znanega slovenskega bobnarja, Žarka Sreša. Bil je pomurski glasbenik, bobnar mnogih glasbenih skupin, najbolj znana izmed njih je bila D’Kwaschen Retashy, poroča sobotainfo.

Voznik avtomobila mu je odvzel prednost

Pomurski policisti so bili danes ob 15.44 uri obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesa z motorjem.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Foto: Facebook, D`KWASCHEN RETASHY (Žarko Sreš je drugi iz leve proti desni)

Žarko Sreš je bil znani pomurski glasbenik, bobnar mnogih glasbenih skupin, najbolj znana izmed njih je bila D’Kwaschen Retashy. Bil je tudi del prekmurske glasbene skupine Avantura, ki sicer obstaja že več kot dvajset let.