Kot smo poročali, so ob 23.58 v naselju Lukežiči, občina Renče-Vogrsko, na cestišču našli težje poškodovano osebo. Vzrok za nastanek poškodb naj bi bila prometna nesreča.

Posredovali so reševalci NMP ZD Nova Gorica, gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in policija. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta razsvetljevala kraj nesreče in pomagala policiji pri beleženju posledic dogodka. Poškodovana oseba je podlegla poškodbam na kraju nesreče, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Kot so sedaj sporočili z Generalne policijske uprave, se je nesreča zgodila, ker je neznani voznik motornega vozila med vožnjo trčil v 50-letnega moškega, ki je hodil po sredini vozišča. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, neznani voznik pa je po trčenju s kraja odpeljal.

Policisti morebitne očividce prosijo za informacije

Policisti so o tragični nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. 

Policisti Postaje prometne policije okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom še preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in suma kaznivega dejanja Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, so sporočili s PU Nova Gorica.

Da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče, policisti prosijo vse morebitne očividce, ki bi lahko nudili koristne informacije, naj jih pokličejo na telefonsko številko 05 393 41 00, jim to sporočijo na elektronski naslov [email protected] ali pokličejo znano interventno številko policije 113. Njihov poziv velja tudi udeleženemu vozniku, ki je s kraja odpeljal.