Morilec, ki je hladnokrvno na Titovi cesti ustrelil moškega in drugega huje poškodoval, se je policistom predal sam.

Ozadnje včerajšnje tragedije na Titovi cesti se počasi razkriva. Že včeraj smo izvedeli, da je morilec Senad S., znanec mariborskih policistov, ki se je po streljanju policistom predal sam. Streljal bi naj iz ljubosumja in maščevanja, saj se je moški, ki ga je včeraj hladnokrvno ustrelil, videval z njegovo bivšo ženo, poročajo pri Večeru. Policistom bi naj razkril tudi, da je bila njegova prva tarča bivša žena, a je ni mogel nikakor izslediti. Ob aretaciji je Senad S. rekel: “Priznam vse, zaprite me.”

Kot smo že poročali, je hladnokrvni morilec, ki je včeraj vzel življenju moškemu v osebnem avtomobilu ter pri tem drugega huje ranil, star znanec policije. Pri njem so lanipolicisti opravili hišno preiskavo, v kateri so iskali orožje. Lokacijo orožja je razkrila njegova tedanja soproga, ki ga je tudi prijavila zaradi nasilja v družini. Nato se je soproga pred možem umaknila v varno hišo, zaradi nerešljivih nesoglasij pa sta se zakonca to pomlad tudi ločila.

Umor načrtoval dlje časa, prva tarča je bila bivša žena

Po poročanju Večera Senad, ki je pred časom delal kot šofer pri mariborski Snagi, ni skrival, da se želi svoji bivši ženi, ki je v tem času nadaljevala svoje življenje in našla novega moškega, maščevati. Tako se je opravil na morilski pohod, kjer je moškemu odvzel življenje, poškodoval voznika osebnega avtomobila in tretjega, na zadnjih sedežih, pustil brez praske ter mu tudi med napadom govoril, da mu ne bo storil ničesar. Po besedah očividcev je izstrelil vse naboje, nato poznavalsko odstranil nabojnik ter pištolo pustil na zidu ob bližnji stavbi in mirno počakal na policiste. Aretacija je potekala mirno, po poročanju Večera pa bi naj strelec do potankosti opisal potek dogodkov in dejanje brez kančka obžalovanja.

Policistom bi naj priznal, da je umor načrtoval že dlje časa, vendar, da je želel umoriti svojo bivšo soprogo. “Priznam vse, zaprite me, žal mi je, da ni bilo bivše v avtu. Ubil bi tudi njo, kjer me je lani izdala,” je izjavil hladnokrvni morilec med aretacijo. Senadu naj ne bi bilo žal, da je moškemu vzel življenje, se pa kesa, da je poškodoval voznika ter ranil nekoga od mimoidočih.

Več o tragediji po znani na današnji novinarski konferenci, ki jo boste lahko v živo spremljali na naši spletni strani od 13.30 ure dalje.