V Trbovljah je prišlo danes do nenavadnega incidenta. Po poročanju Slovenskih novic je eden izmed občanov prišel na občinsko upravo, v eni roki je imel položnico, v drugi pa sekiro. “Film naj bi mu počil zaradi nenormalnih stroškov za komunalo oziroma ogrevanje, ki jih prejemajo trboveljska gospodinjstva. A ni edini, v katerem je zavrelo zaradi zneskov na položnicah,” pišejo Slovenske novice.

Do visokih položnic je prišlo zaradi debakla med trenutno občinsko oblastjo in prejšnjim vodstvom Komunale. Sicer je bilo govora o pomoči pri plačilu položnic, vendar je ta le delno uspela. Tudi zbiranje dobrodelnih prispevkov je spodletelo.

Na občini dogodek zanikajo, Komunala je vrata zaklenila

Glede samega dogodka se je občina dejala le, da se nikoli ni zgodil.

Medtem, ko občina dogodek zanika, so na Komunali dobesedno zaprli vrata. “Njihovi uporabniki poročajo, da je podjetje zaklenjeno, da brez najave ni mogoče v stavbo, da se ob prihodu komunicira po domofonu in videokameri in da so v stavbi varnostniki.” Čeprav zaposleni na Komunali niso odgovorni za nenormalno visoke cene ogrevanja, so velikokrat tarča, v katero usmerijo občani svojo jezo.

Na Komunali so sicer pojasnili, da so vrata podjetja zaklenjena izven uradnih ur. Urnik je objavljen tako na spletu in izobešen na vratih stavbe: “V času uradnih ur se strankam ni treba naročati. Zunaj uradnih ur pa se za sestanke občani dogovarjajo individualno z zaposlenimi, s katerimi urejajo opravke”.

S policije so sporočili, da so neposredno na Komunali posredovali v preteklosti, pred leti, v zadnjih letih pa take potrebe ni bilo. “Bile pa so podane prijave policiji zaradi groženj zaposlenim v podjetju. Zaenkrat večjih incidentov ne beležimo,” so še dodali.

Koliko višje so položnice v Trbovljah?

Po poročanju Slovenskih novic so položnice višje za nekaj sto evrov. Tako je njihov razpon od 350 evrov pa vse do 500 evrov. Neuradno pa so izvedeli, da morajo nekateri občani plačati tudi do 1.000 evrov.