Na Bavarskem dvoru v Ljubljani so danes, 13.3.2024, okoli tretje ure popoldan policisti zaznali osebo, ki je imela pri sebi dva noža in v postopku ni sodelovala. Na kraju so posredovali policisti, tudi specialna enota. Oseba je bila s strani policistov Specialne enote obvladana in ne predstavlja več nevarnosti.

Odpeljali so ga z reševalnim vozilom

Policija je bila okoli 15. ure obveščena o moškem, ki je imel v rokah dva noža. Na Bavarski dvor je prihitelo več policijskih patrulj, policisti pa so osebo, ki v postopku ni želela sodelovati, obkolili. Kot so povedali očividci, je mlajši moški začel groziti mimoidočim z nožem, poroča STA.

Moški, ki je nosil vizir in nahrbtnik, v rokah pa je držal noža, s policisti ni sodeloval, zato so na kraj dogodka poklicali tudi specialno enoto policije s policijskim pogajalcem.

Po približno uri pogajanj je moški noža odvrgel na tla. S PU Ljubljana so sporočili, da je bila oseba s strani policistov Specialne enote obvladana in ne predstavlja več nevarnosti. S kraja so ga odpeljali z reševalnim vozilom.

Kljub uporabi več prisilnih sredstev ga niso mogli obvladati

Željko Car, inšpektor iz sektorja uniformirane policije, je razkril, da je grozil 23-letni državljan Slovenije, iz območja Ljubljane. V podobnem incidentu je bil udeležen že v letu 2020. Gre za moškega, ki potrebuje zdravniško pomoč, kar so ugotovili že tekom postopka. 

Policisti so uporabili več prisilnih sredstev, a osebe kljub temu niso mogli obvladati. Car je pojasnil, da bo ustanovljena komisija, ki bo ugotavljala okoliščine nedelovanja električnega paralizatorja. "V večini primerov pride do tega, da se krog ne sklene, zato uporaba ni učinkovita. Več pa bo lahko povedala komisija, ko bo ugotavljala napako," je napovedal.

Car je sicer poudaril, da je cil takšnega posredovanja, da osebe ne zadobijo poškodb.

Na kraj je nato prispela oseba, ki je v sorodu s 23-letnim moškim. Šele takrat je moški izpustil nože, policisti pa so ga obvladali. Pri tem oseba ni zadobila poškodb, je pa bil lažje poškodovan policist.

Ugotavljanje posameznih okoliščin primera še poteka, zato več podrobnosti zaenkrat policisti ne morejo izdati.