Peter Pogačar, oče enajstletne Julije Pogačar iz Radomelj, hčerke ni videl že sedem mesecev, saj jo je iz Slovenije odpeljala njena mama Melisa Smrekar, ki se z deklico očitno skriva v tujini, išče ju tudi policija, poroča Večer. Oče prosi za pomoč pri iskanju svoje hčerke tudi prek družbenih omrežij.

Deklica je pogrešana že 219 dni, je tudi na Interpolovem seznamu pogrešanih. Oče je za pomoč pri iskanju hčerke ustanovil tudi spletno stran Findjulija.com, kjer so njene fotografije in podatki o osebah, s katerimi bi se lahko nahajala.

Nazadnje opaženi na območju Kamnika

Policisti Policijske postaje Domžale so bili sicer že v začetku decembra obveščeni, da svojci pogrešajo 10-letno Julijo Pogačar iz Radomelj in 52-letno Meliso Smrekar iz Radomelj. Mama in hči sta pogrešani od sredine novembra in sta bili nazadnje opaženi na območju Kamnika, od koder naj bi odšli na krajši dopust. Lokacija dopustovanja ni znana, prav tako nista potovali z lastnim vozilom. Obstaja možnost, da se nahajata v tujini ali izven urbanih območij.

Julija je visoka okoli 150 centimetrov, srednje dolgih temnih rjavih las. Melisa je visoka okoli 170 centimetrov, suhe postave, ima črne do ramen dolge lase.

Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanih osebah, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Domžale na 01 724 65 80, ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.