Danes so se v Sloveniji zgodile že tri nesreče pri športnih aktivnostih in v gorah.

Fotografija je simbolična.

Danes, 15. januarja 2022, ob 13.11 se je na Rogli v občini Zreče zgodila nesreča pri smučanju. Pri tem je ena oseba utrpela telesne poškodbe. Posredovali so dežurni reševalci s smučišča, poškodovani osebi so nudili prvo pomoč. Nato je na kraj nesreče poletela ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči iz Maribora.Poškodovano osebo so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor na nadaljnje zdravljenje, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Avstrijski helikopter je na kraj nesreče prispel pred slovenskim

Zgodila se je tudi nesreča v gorah. Ob 11.49 se je v grapi v Vrtači v občini Tržič poškodovala oseba. Posredovali so reševalci Gorske reševalne službe Tržič in helikopter Slovenske vojske z dežurno posadko gorskih reševalcev in ekipe nujne medicinske pomoči Brnik. Na kraj nesreče je medtem že prispel avstrijski helikopter, ekipa je poškodovano osebo oskrbela in jo prepeljala na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Celovcu.

Zgodila se je še ena nesreča pri športnih oziroma adrenalinskih aktivnostih. Ob 12.14 je nad naseljem Gozd v občini Tržič jadralni padalec pristal na drevesu. Reševalci Gorske reševalne službe Tržič so padalca in padalo rešili z drevesa.